Hírek

2014.04.16. 10:13

Rács mögött a fiatal rablók

Veszprém - Másfél ezer forint és egy mobiltelefon erőszakos elvétele miatt két fiatal rács mögé került.

Mátételki András

Tavaly nyáron P. Viktor (23) és U. Alex (17) együtt mulatta az időt Veszprém belvárosában. Késő este az egyik szórakozóhelyen már belépőt kellett fizetni, csakhogy a legényeknek egy fillérjük sem volt. Egyik barátjuktól megtudták, hogy két fiatalembernél összesen 1500 forint van. Oda is mentek hozzájuk, akik tagadták, hogy másfél ezer forint van a zsebükben. A vádlottak erőszakos fellépése megtette a hatását, megkapták a „kért” összeget. Csakhogy ekkor P. Viktor ráparancsolt a sértettekre: „Zsebeket kiüríteni!” Az egyik bajbajutottnál volt egy telefon, valamint egy óra. Választás elé állították, hogy melyik értékét adja át nekik, különben eltörik a kezét vagy a lábát. Perceken belül megkapták a 28 ezer forintot érő mobiltelefont, amit később eldobtak.

A Veszprémi Törvényszék, Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsa jelentősen súlyosbított az első fokon kiszabott ítéleten. Két rendbeli társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt P. Viktornak két és fél évet kell börtönben töltenie, míg társát egy év 10 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélték. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!