Hírek

2013.07.30. 11:27

Programok a Veszprémi nyárban

Világjava estek, Zenélő udvar, Gyere a parkba! című nyárbúcsúztató. A Városi Művelődési Központ (VMK) idén is változatos programot kínál a veszprémieknek és a vendégeknek.

Balla Emőke

A Veszprémi Nyár 2013 rendezvénysorozat a július 31-i Világjava estekkel kezdődik. Szerdán az ír és skót zenét játszó M.É.Z. együttes lép fel az Óváros téren, csütörtökön görög mediterrán show lesz, pénteken modern afro-dzsessz világzenére bulizhat a közönség,  a hagyományos Veszprémi vigasságokat augusztus 4-én rendezik.  A Zenélő udvar sorozatban Veszprémből indult művészek, zenészek koncerteznek a Dubniczay-palota udvarában: Nagy Gyula augusztus 7-i ária- és dalestje után másnap a Tango Harmony ad nyáresti szerenádot, majd Kóródi Anikó, az ezerarcú primadonna lép fel. A családokat várják a Kolostorok és kertek rendezvényterületen augusztus 11-én, ukrán táncegyüttes műsorát láthatják a nézők augusztus 14-én a VMK-ban.

Az intézmény egy éve, tavaly augusztusban költözött új helyszínére, a volt Hemo épületébe, sokan már akkor kérdezték, lesznek-e nyáresti rendezvények a parkban. A VMK idén augusztus 26-31. között nyárbúcsúztató rendezvényt szervez a Táborállás parkban és a VMK előtti szabadtéri színpadon. A tánc és ének-, a humor-, a klezmer zene-, a hagyományok-, illetve a családi napon ingyenes a részvétel.

Az elmúlt egy évről, a VMK programjainak új helyszínen való fogadtatásáról Neveda Amália igazgató a keddi sajtótájékoztatón elmondta: sok pozitív visszajelzést kaptak, a filmklubot sokkal többen látogatják, mint a korábbi helyszínen. A klubok és csoportok valamennyien átköltöztek, a VMK-ban ma negyvennyolc csoport működik. A rendezvényekkel megszólították a  lakótelepen élőket, az iskolák is nagy sikerrel tartották év végi gálaműsoraikat. Szeptembertől új programokkal, többek között hungarikumokat bemutató sorozattal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!