Hírek

2014.07.22. 05:59

Ötvenegy esethez riasztották a tűzoltókat

Veszprém megyében az elmúlt héten 51 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 16 esetben vonultak műszaki mentésre és 17 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 18 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Július 14-én délben érkezett a jelzés, miszerint az M7-es autópálya 87-es kilométerszelvényénél a Balaton felé négy személyautó összeütközött, melynek következtében ketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A balesethez a balatonfűzfői és siófoki hivatásos és polgárdi önkormányzati tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy műszaki mentő gépjárművel, akik áramtalanították a személyautókat. A műszaki mentés idején egy forgalmi és a leálló sávon halad a forgalom.

Július 15-én Bakonyoszlopon az Ördögároknál személymentési gyakorlatot hajtottak végre a tűzoltók. Közös szerelési foglalkozás keretén belül személymentési gyakorlatot tartottak a pétfürdői hivatásos, zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók. A feltételezés szerint egy kiránduló a nedves sziklán megcsúszott, és körülbelül 30 méter magasságban sziklapárkányon rekedt. A tűzoltók feladata volt, hogy a sérültet a veszélyes, nehezen megközelíthető helyről kimentsék. A helyszínen a tűzoltók két szituációt gyakorolhattak: egyik esetben egy részben mozgásképtelen személyt mentőkötél segítségével húztak fel a sziklákra, a másik feltevés alapján pedig egy teljesen mozgásképtelen sérültek emeltek ki hordágy segítségével.

Július 16-án reggel fél nyolckor érkezett jelzés szerint egy munkagép és egy kamion összeütközött Inotánál, a 8-as számú főúton. A balesetben hárman könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre a pétfürdői és székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel, és egy daruval, valamint riasztották Veszprémből a vegyi konténert, mert a munkagépből a hidraulikafolyadék, a kamionból pedig az üzemanyag szivárog. A tűzoltók a járművek áramtalanítását elvégezték, azonban az oldalára borult kamiont a székesfehérvári tűzoltók daruja egyedül nem tudta kiemelni az árokból, így a helyszínre vonult a veszprémi tűzoltók daruja is. A műszaki mentés délután fél ötig tartott, félpályás útzár mellett.

Július 19-én 18 óra 50 perckor érkezett a jelzés, miszerint Zalahaláp és Újdörögd között két személyautó összeütközött, melynek következtében egy ember súlyos életveszélyes, egy súlyos és egy könnyű sérülést szenvedett. A balesethez a badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak összesen kettő gépjárműfecskendővel, akik az egyik sérültet feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Július 20-án, vasárnap délelőtt 9 óra 50 perckor érkezett a jelzés, miszerint a 71-es számú főúton Badacsonytördemicnél, a szigligeti elágazóban két személyautó összeütközött. A két autóban összesen hat személy utazott, egy gyermek és egy felnőtt súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A balesethez a a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel, akik a személyautók áramtalanítását elvégezték. A műszaki mentés idején félpályás útzár van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!