Hírek

2015.03.04. 09:22

Ősi határában parkol a házméretű gépeket szállító konvoj

Ősi – Lassan, de biztosan közelít végcéljához a Péti Nitrogénművekhez tartó, három szerelvényből álló konvoj. A gigantikus méretű szerelvények szerda estig Ősi határában várakoznak az indulásra.

Szabó Péter Dániel

Az cég új műtrágya-granuláló üzemének építéséhez szükséges porbunker, nedves gázmosó és szárítódob információink szerint Románia legnagyobb Fekete-tengeri kikötőjéből, Konstancából a Dunán érkezett a gönyűi kikötőbe, ahonnan közúton folytatta útját.

Veszprém megyébe kedd éjjel lépett be a hatalmas méretű szállítmány. Hatalmas, hiszen az első szerelvény 8,5 méter magas, a második közel ekkora, s 7,5 méter átmérőjű, míg a harmadik tömege a szállító járművel együtt több, mint 200 tonna, a hosszúsága pedig mintegy 40 méter. Épp a méretei miatt csak éjszaka közlekedhet, mert előttük leszerelik, mögöttük pedig újra visszakötik a villanyvezetékeket.

Fotó: Kotzó László

Kedden Csór határában várakoztak a kamionok, majd este tíz óra után indultak útnak a Veszprém megyei Ősi irányába. Kotzó László polgármestertől megtudtuk, szerda hajnalban, körülbelül két óra magasságában érkeztek meg a falu határába.

Jelenleg ott várakoznak, információink szerint 22 óra után indulnak tovább Berhida irányába, majd a városon áthaladva jutnak el valamikor csütörtökön hajnalban a Péti Nitrogénművekhez. Pergő Margit berhidai polgármester lapunknak elmondta, az E.On levélben jelezte már a településen élőknek, hogy a szállítmány miatt szerdán 20 órától másnap reggel 8 óráig áramszünet várható Berhidán.

Kapcsolódó cikk:

Gigantikus szállítmány haladt át a megyén - Csórnál várakozik a 330 tonnás konvoj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!