Hírek

2015.01.26. 14:38

Nem élt kiemelkedő jómódban a hatszázmilliós sikkasztással gyanúsított nő

Nemesvámos - A falubeliek szerint nem élt kiemelkedő jómódban az asszony, aki a Verga Zrt. tíz napja menesztett gazdasági vezérigazgató-helyettese volt, és most gyanúsítottként előzetes letartóztatásban van. A klinikai szakpszichológus szerint a lejtőn nincs megállás.

Kovács Erika

Hétfőn szerettünk volna beszélni a nemesvámosi asszony családjával, mert úgy tudjuk, hogy párjával együtt laktak a nő szüleivel, de senki nem nyitott ajtót. - Nem feltételeztem volna soha, hogy ezzel az asszonnyal ilyesmi megtörténhet, mert más típusú embernek ismertem meg – így vélekedett Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere hétfőn a Napló érdeklődésére. A polgármester utalt arra, hogy segítőkész, kedves nőnek ismerte, többször találkozott vele különféle rendezvényeken, mert a Verga Zrt. Nemesvámos közigazgatási területén is tart fenn állami erdőket. legutóbb parkeszközöket kaptak az erdészeti cégtől, amelyben közbenjárt az asszony - mondta. Sokszor találkoztak iskolai rendezvényeken is, ahová a nő gyerekei járnak. A polgármester kiemelte, nagyon sajnálja azt, hogy a dinamikusan fejlődő, jóhírű Nemesvámost most ilyen események miatt emlegetik. Elmondta még, hogy semmiféle kiemelkedő költekezést, vagyongyarapodást nem vett észre a családon.

Forgács Sándorné, az asszony egyik szomszédja azt mondta hétfőn, a Naplónak, hogy több mint tíz éve éltek jó szomszédságban, ünnepeken szomszédasszonya aprósággal kedveskedett neki. Utalt arra, hogy a nő imádta a gyermekeit, a családon semmi nyoma nem látszott annak, hogy kiemelkedő jómódban élnének. Forgácsné nagyon meglepődött, amikor látta, hogy a minap rendőrségi meg civil autók álltak a szomszédos ház előtt. - Hallottunk az asszony korábbi, hét-nyolc éves ügyéről, de azt gondoltuk, azt már lezárták - jegyezte meg.

Ebben a házban élt a gyanúsított a családjával (Fotó: Nagy Lajos)

A falubeliek nevük mellőzésével arról is beszéltek, hogy kissé magába forduló természete volt az asszonynak, csak azt látták, hogy középkategóriás céges autóval jön és megy. Az üzletben azt vásárolta, mint bárki más, semmi külön kívánsága, igénye nem volt.

Játékszenvedélyhez, hasonlította és személyiség zavarnak nevezte a klinikai szakpszichológus azt, amit az asszony tett. aki a relalitástól teljesen elszakadt, hazardírozott. Szerinte lehet hogy valóban játékszenvedélynek hódoltpéldául az interneten. Annyira belemerült tettébe, hogy végképp feladta, és azt gondolta, lesz ami lesz, vagy egyik problémát a másikkal próbálta megoldani, az egyik lyukat a másikkal eltüntetni, de a lejtőn már nem volt megállás, az egész kezelhetetlenné lett számára. A szakember utalt arra, hogy már vizsgált hasonló eseteket, amikor az illető azt mondta neki, képtelen volt kiszállni és megálljt parancsolni önmagának, valójában egy spirálban vergődött. A pszichológus szerint érdekes kérdés az asszony környezete is. Kiemelte, tipikus szociálpszichológiai jelenség, hogy adott problémát, kényes helyzetet, amit többen látnak, mindenki a másikra vár a megoldáskor.

Sövényházi Balázs nemesvámosi polgármester is értetlenül áll az eset előtt

Korábban az ügyről megírtuk: a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon a Veszprémi Járási Ügyészség, amit a bíróságon jóvá hagytak. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a gazdasági társaság volt gazdasági vezérigazgató-helyettesét. A nyomozás adatai szerint fennáll a megalapozott gyanúja annak, hogy a volt gazdasági vezető 2011-től 2014 végéig hamis, illetve meghamisított számlák felhasználásával különböző nagyságú pénzösszegeket tulajdonított el a társaságtól.

A nyomozás felügyeletét ellátó Veszprémi Járási Ügyészség bizonyítási eszköz elrejtésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Hatszázmilliós álom

Mire érdemes elkölteni 600 millió forintot, amit a Verga volt gazdasági vezetője a vád szerint korábbi munkahelyén állítólag eltulajdonított? Erről érdeklődünk az ismert bankártól. – Gyorsan tegyük vissza a cég pénztárába! – javasolta Leitold László pénzügyi szakember. Komolyra fordítva: 100 milliót fordítsunk lakásra, autóra, utazásra, ruházatra, minőségi ételekre. A maradék 150–200 millióból ingatlant érdemes venni. Az ingatlanok árai tartósan alacsonyak, akadnak jó vételek. Nagyon fontos, hogy csak a jó fekvésű ingatlant szabad megvenni, például a Balatonnál. Itt is vízparti, panorámás, nagy telken új házat. A maradék 300 milliónak bankban a helye! A jelenlegi alacsony jegybanki alapkamat és infláció alacsony betéti kamatokat generál, ami, „megcsonkítva” az adóval, tb-vel, nem igazán ösztönöz forintmegtakarításra.

– Állampapírt középtávra sem vennék, mert az év végén, jövőre az infláció és banki kamatok emelkednek, amit az állampapírhozamok nem követnek. A kisebb kiadásokra 50 milliót forintban kell tartani. A maradék pénzt elharmadolnám. Részben megosztanám az euró- és a dollár-vétel között. Az arany mint befektetés nem jó, túl magasak a vétellel–eladással járó költségek. Az európai részvényárak magasak. A hazaiak messze nem érték utol a válság előtti szintet. Ennek ellenére a maradék harmadot a két-három vezető magyar részvénybe és vezető nyugati részvényeket érintő befektetési alapba érdemes elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!