Hírek

2014.10.23. 18:15

Merítsünk erőt '56 szelleméből!

Balatonakarattya - Nagy esemény a mai, mert első nemzeti ünnepünket rendezzük itt, Akarattyán, önállóan, saját erőből – hangsúlyozta Morvay István, aki a 1956-ban egyetemistaként élte meg az eseményeket.

Kovács Erika

A szónok a Rákóczi parkban rendezett ünnepségen, csütörtökön üdvözölte a népakaratot, amely október 12-én, a választások alkalmával lehetővé tette az önállóságot, amellyel az itteniek több évtizedes vágyai és törekvései valósultak meg. Mint mondta, a településre nemcsak a függetlenség, hanem a valóságos rendszerváltás is elérkezett. - Alázattal tekintünk  a helyi polgárok döntésére, tiszteletben tartjuk méltóságukat – fogalmazott. Azt mondta, bizalommal tekintenek az új vezetésre, amely reményeik szerint felelősséggel végzi szolgálatát. Lehetőség nyílik arra, hogy egyéni érdekek helyett a közösség kerüljön előtérbe. Az ünnepségen a Pilinszky János Általános Iskola és Dudás Réka szép műsorral ajándékozta meg a közönséget, akik az '56-os emlékkőnél elhelyezték az emlékezés virágait, köztük Matolcsy Gyöngyi nemrég megválasztott polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!