Hírek

2012.11.29. 13:14

Mérhető megtakarítások a Csalánnal

Veszprém – Túlzás nélkül állítható, sokan szeretnének takarékosabban élni, jó lenne, ha a számláik a fűtési szezonban sem nőnének az égig. Ezen törekvéseket segíti a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület "Mérhető megtakarítások" projektje, amely novemberben indult el megyénkben.

Tremmer Tamás

Minderről csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be az egyesület. A Csalán a több részből álló projekt keretében megszólítja a család minden tagját, hiszen közösen könnyebb célt érni. Aki kevesebb energiát használ, az a saját érdekein túl a közössége érdekeit is szolgálja.

- Energiatakarékossági bemutató napokkal készülünk, amelyek alkalmával a tanácsokon, praktikákon túl egy sor gyakorlatias eszközt is bemutatunk, melyek segíthetnek bennünket, hogy takarékossági céljainkat elérjük. Ilyen például a fogyasztásmérő, vagy a fa nyílászárók utólagos szigetelését lehetővé tevő gép. De igény szerint hőkamerás felvételeket is készítünk a résztvevők ingatlanjairól. A hőkamera egy elmés eszköz, amely belelát a házunkba és megmutatja, hol szökik a meleg – mondta Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

A programmal az iskolásokat és a családokat is ösztönzik. Általános iskolák felső tagozatosai részére foglalkozásokat szerveznek, a családoknak pedig Mérhető megtakarítások címmel versenyt hirdetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!