Hírek

2015.01.29. 19:42

Megérkezett a járvány, látogatási tilalom a megyei kórházban

Veszprém – Elérte a megyét is az influenzajárvány, a múlt heti adatok szerint négyszeresére emelkedett a megbetegedések száma egy hét alatt.

Marton Attila

A figyelőszolgálatban résztvevő 49 orvos jelentése alapján múlt héten csaknem 1650 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében, közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének járványügyi osztálya. Az év harmadik hetéhez képest több mint négyszeresére emelkedett a betegek száma. A legtöbben a veszprémi és a balatonfüredi járásban keresték fel háziorvosukat. Az adatok szerint továbbra is a 14 éven aluli gyermekeket érinti leginkább a járvány, a megbetegedések közel felét ennél a korosztálynál regisztrálták. Az influenzaszerű tünetek halmozódását öt óvodából, három iskolából és egy kórházból jelentették.

Az influenza miatt szerdától látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház fekvőbeteg osztályain. Rácz Jenő főigazgató elmondta, a kórházban a hét elejétől elrendelt részleges tilalmat a megbetegedések növekvő száma miatt kellett általánosra módosítani annak érdekében, hogy az intézmény betegeit megvédjék a járványtól. Kivételt jelentenek a tilalom alól azok a látogatók, akik hozzátartozóinál kegyeleti vagy ellátási szempontokat kell érvényesíteni.

A mostani intézkedés nem befolyásolja a betegfelvételt, és beavatkozásokat sem kell elhalasztani. Azt, hogy a tilalom meddig marad érvényben, a megbetegedések száma dönti majd el, tette hozzá a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!