Hírek

2017.08.09. 15:10

Már kórokozóktól mentes az alsóörsi játszótér

ALSÓÖRS - A település Kék hullám zászlóval kitüntetett fürdőtelepe számos színvonalas szolgáltatással várta eddig is a kisgyermekes családokat. Most egy újabb, a Balaton-parton egyedülálló módszert vezettek be.

Szendi Péter

A strandfejlesztési pályázat kidolgozásában nagy segítséget kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Összeállítottak egy 44 millió forintos projektet.

A korábbi játszóteret elbontották, helyére másfélszer nagyobb, az európai normáknak megfelelő játékelemek épültek. Egy részük akadálymentes lett, így a mozgássérült gyermekek is használhatják. A munkálatok pünkösdre befejeződhetek, ezek költsége meghaladta a 20 millió forintot.

A gyerek hamar birtokba vették az új játszóteret, mely most már kórokozóktól is mentes, a Balaton partján egyedülálló módon

- Július 21-től új időszámítás kezdődött az életünkben, hiszen száz százalékban természetes anyagok felhasználásával, kórokozómentes környezetben vehetik igénybe a gyermekek az új játszóteret - nyilatkozta Hebling Zsolt polgármester, aki megjegyezte még, a nyár elejére új öltözőkabinokat is kialakítottak.

A családok a nyaralás idején nem akarnak a vírusfertőzések okozta kellemetlenségek miatt aggódni. A zavartalan pihenést egy új eljárás garantálja mostantól az alsóörsi strandra látogatóknak.

Hebling Zsolt elmondta, egy teljes mértékben bioanyag összetételű, 21. századi kutatásokon alapuló felületvédelem kivitelezését végezték el a strand játszóterén. A nanotechnológiának köszönhetően a kisgyermekes családok kórokozóktól védetten vehetik igénybe a gyermekjátékokat, így nem kell tartani a fertőzésveszélytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!