Hírek

2015.04.16. 10:24

Kimaradt járat miatt késett el munkahelyéről, panaszt tett

Bánd – Nem az előírt menetrend szerint közlekedett a helyközi autóbuszjárat, emiatt egyik olvasónk késve érkezett a munkába. A közlekedési társaság elismerte a felelősségét.

Tremmer Tamás

Olvasónkat nem először tréfálta meg a tömegközlekedés. Torma Teréz Bándról jár Szentgálra dolgozni, reggel 5,38 órakor indul a hétvégén (szombat, vasárnap). Azaz csak menne ezzel a járattal, ha vasárnap tudna, mesélte lapunknak.

Mivel Bánd külterületén építési munkálatok folynak, ezért ennek a járatnak jelenleg a falun keresztül kellene közlekednie. Szombatonként így van, vasárnap már nem igazán. Március 22-én például reggel a kultúrházzal szemben a buszmegállóban várt. Onnan kilátni a főútra, a busz ott ment el! Ekkor felhívta a veszprémi forgalmi irodát, ahol közölték vele, hogy ez nem az ő buszuk, hívja fel az ajkai forgalmi irodát. Megtette. Ott segítőkészek voltak vele. A következő járat bejött érte Bándra, így ha kisebb késéssel is, de elért a munkahelyére.

Mivel Veszprémben és Ajkán is megígérték, hogy szólnak a buszvezetőnek, gondolta, többet nem fordul elő. Erre április 12-én ismételten a 8-as úton ment a busz! Nem értette, hogy miért, amikor úgy tudta, a kinti buszmegállót a beruházás ideje alatt megszüntették. Ráadásul a busz mégis megállt, az utasát pedig lerakta, őt pedig a faluban hagyta... Ezúttal is hívta mindkét forgalmi irodát, de a telefont egyik helyen sem vették fel.

Fotó: Balogh Ákos

Torma Teréz panaszával az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt-hez fordultunk. A társaságtól az a tájékoztatást kaptuk, hogy a 8-as építési munkálatai miatt március 16-tól ideiglenesen nem használható a főútvonal melletti megállóhely, amely a kivitelezés befejezését követően ismételten rendelkezésre áll. Bánd önkormányzatával egyeztetve határozták meg azokat a járatokat, amelyek a település lakóinak kiszolgálása érdekében a településen keresztül közlekednek, és ott állnak meg. Ezek közé tartozik szombaton és vasárnap az olvasónk által igénybe vett járat is.

A változásról autóbuszvezetőiket a társaságnál működő belső szolgálati úton tájékoztatták, a változásról tudomást is vettek.  Sajnálatos módon a járatot végző autóbuszvezetők figyelmetlensége miatt a fenti napokon nem az előírt útvonalon közlekedtek, melyért felelősségüket meghallgatásuk során elismerték.

A március 22-én a veszprémi autóbusz-állomáson szolgálatot teljesítő forgalmi szolgálattevő meghallgatása során elmondta, a panaszos telefonhívását félreértette. Azt gondolta, Veszprém felé szeretne utazni, ezért adta meg az ebben az időben arra elhaladó Ajka-Esztergom autóbuszjáratot üzemeltető ajkai forgalmi üzem elérhetőségét. A forgalmi szolgálattevő ebben az esetben helytelenül járt el, mivel akkor is neki kellett volna intézkednie. A történtek miatt a felelősségét elismerte.

Az ügyben érintett munkavállalóinkkal szemben az ÉNYKK belső szabályzatának megfelelően eljártunk. A hasonló esetek elkerülése érdekében az autóbuszvezetők, illetve a forgalmi szolgálat figyelmét nyomatékosan felhívták arra, hogy a forgalomtereléssel kapcsolatos járatmódosításokat kiemelt figyelemmel kezeljék. Olvasónktól pedig elnézést kértek a kellemetlenségekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!