Hírek

2008.03.26. 03:29

Kevesebb a kátyú

Megyei körkép (munkatársainktól) - A jég, a fagy telente a belterületi utakat is megrongálja, a tavasz pedig a javítások ideje. Jut-e rá pénz a szűkös önkormányzati büdzsékből, elkezdték-e már? - ennek jártak utána lapunk újságírói.

Szép Orsolya

Pápán a napokban is végzik az utak ál- lapotának felmérését a szakemberek. - A felújítások nem indulnak el, amíg fagy várható. Az utak karbantartására tízmilió forint jut idén, hasonlóan a tavalyi évhez. A balesetveszélyes kátyúkat hidegaszfalttal betömtük, persze ez csak ideiglenesen jelent megoldást. Véleményem szerint az elmúlt hidegebb időszak után is jó állapotúak a város útjai - tájékoztatta lapunkat Bánhidi László, a városgondnokság vezetője.

Egyelőre az idei pályázatok megjelenését várják Sümegen, mivel ahhoz igazítják az utak felújításának, aszfaltozásának terveit. Dr. Rédei Zsolt polgármester elmondta, a tervekben öt poros utca burkolása szerepel, illetve nagyon sok helyen lenne szükség felújításra. A polgármester hangsúlyozta, hogy tisztában vannak azzal, a szükségesnél kevesebb helyen tud- ják valóra váltani az elképzeléseket, hiszen ebben teljes mértékben kiszolgáltatottak a pályázatoknak, a támogatásoknak. Ennek figyelembevételével úgy vélte, a Vincellér és a Báróházi utcák - amelyek egy helyrajzi számon szerepelnek és a valóságban így egy utcaként kezelhetők - aszfaltozására reális esély nyí- lik idén, illetve a Simon István utca felújítása is megtörténhet. Sümegen az önkormányzat már korábban felmérte a városi utak állapotát, és en- nek ismeretében, valamint a források függvényében végeztetik majd el a munkálatokat.

Zircen áprilisban végzik el az utak kátyúzását, amire 500 ezer forintot fordítanak. Tavaly elmaradtak ezek a munkák, viszont akkor az utak felújítása került előtérbe.

Balatonalmádiban még nem kezdődött el az útfelújítás. A kritikus szakaszokat az ünnepek után kezdik el javítani, mert az időjárás igazán 15- 20 fok felett alkalmas a munkálatokra. Az előzetes becslések szerint az időjárás a megye második leghosszabb úthálózatában kisebb kárt okozott, mint a korábbi években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!