Hírek

2012.10.09. 07:44

Idősek dicsérete

Zirc - Az idősek világnapjához, október 1-jéhez kapcsolódva hagyományosan köszöntik a városban a 67 éven felülieket. Idén is több mint kétszázan tettek eleget a szervező Vöröskereszt területi csoportja meghívásának, és vettek részt a Reguly Antal Szakképző Iskolában rendezett ünnepségen.

Varga Domokos Péter

Az időseket a város vezetése nevében Ottó Péter polgármester köszöntötte, majd Vörös Kálmán alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Az ünnepséget ezúttal is - mint már közel 30 esztendeje - Takács Józsefné, a Vöröskereszt területi vezetője szervezte. Lapunknak elmondta, a város lélekszámához kellett igazítaniuk a 67 éves korhatárt, mert csak így tudnak még általuk kezelhető létszámot kialakítani. A szükséges anyagiak előteremtése így is nagy nehézséget jelent, de vannak rendszeres támogatóik. Kasper Ágota önkormányzati képviselő egyhavi tiszteletdíjáról mondott le, de kaptak pénzt a városi büdzséből, és a helybeli vállalkozásoktól is. Így egy főétkezésre vendégül tudtak látni mindenkit. 



A műsor nem került pénzbe, egy általános iskolás tanuló verset mondott, az óvodások gyerekdarabot adtak elő, többen az idősek közül saját versüket mondták el. A Bakonyi Finnbarátok Köre nagy sikerrel mutatta be vidám színpadi jelenetét. A táncmulatsághoz a talpalávalót is térítés nélkül szolgáltatta Mészáros József, aki nem mellesleg önkormányzati képviselő is.

Mint minden alkalommal, ezúttal is köszöntötték a város legidősebb hölgy- és férfitagját. Idén a 94 éves Bittmann Rudolfnénál nincs idősebb nő a városban, aki büszkén mondta el lapunk tudósítójának, jó egészségnek örvend ma is, semmilyen gyógyszert nem szed. Zircen a legidősebb férfi a 93 éves Hervay Ferenc ciszterci atya.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!