Hírek

2014.08.20. 07:47

Hatszázan koccintottak Csopakon

A szervezők becslése szerint közel hatszázan koccintottak kedden este egyszerre a strand előtti nagyszínpad előtt.

Győrffy Árpád

Mint Ambrus Tibor polgármester elmondta, az akciót azért szervezték, hogy elnyerjék a legkedveltebb borvidéki település címet. A három éve elindított akciósorozat szabályzata szerint ezt azok a borvidéki települések érdemelhetik ki amelyeken az adott település lélekszámához képest arányaiban a legtöbben koccintanak egy megjelölt időpontban.

Csopak az idén harmadszor nevezett be a koccintó versenybe. Tavaly és tavalyelőtt mindkét alkalommal elnyerték a borvidék legkedveltebb települése címet. Első alkalommal mintegy kétszázan, tavaly ötszázan koccintottak.

A koccintók egy része és a Tibor pohárköszöntőt tartó Ambrus Tibor (Fotó: Győrffy Árpád)

Az idén az országos elsőséget és ezzel az ország legkedveltebb borvidéki települése címet szeretnék elnyerni. A közös koccintáshoz május 17. és szeptember 8. között választhattak maguknak napot.

Délután még úgy tűnt, hogy a várható eső miatt fröccs kerül a poharakba, ezért az akció elhalasztása is felmerült, Végül aztán az eső sem eredt meg, ugyanakkor sokan össze is gyűltek, hogy az egyik helyi borosgazda, Tóth Gyula ajándékborát megkóstolják. A polgármester rövid pohárköszöntőjére magasba is emelkedtek a poharak, és mintegy hatszáz ember széles mosolyok közepette meg is itta a finom olaszrizlinget.

Címkék#Csopak#bor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!