Hírek

2014.10.01. 13:38

Elkészült a víztározó Kislődön

Felavatták és megáldották a község víztározóját szerdán. A létesítmény régóta húzódó problémákat old meg.

Penk Tímea

A Kis-Torna-patakon levonuló árhullám és hordalék veszélyeztette a falut. A most elkészült létesítmény tározótérfogata árvízszinten több mint hetvenezer köbméter, öntözésre évente 250 ezer köbméter vízmennyiség áll rendelkezésre.

A munkát augusztus végén fejezték be, majd megtörtént a műszaki átadás. A víztározó ünnepélyes avatója a helyi iskola növendékeinek versével és táncával indult, majd Somogyi Anna Mária, Kislőd polgármestere köszöntötte a vendégeket. Felelevenítette a fiatalkori élményeit, amikor már létezett ezen a területen egy kisebb tározó, ami a Balatont jelentette a kislődi gyerekeknek. A polgármester megköszönte a közfoglalkoztatás közel harminc dolgozójának, hogy másfél éven keresztül részt vettek a munkálatokban.

A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárságának a képviseletében Pogácsás Tibor államtitkár a felelős vízgazdálkodásról és a közmunkaprogram fontosságáról, a közösségért végzett munka értékéről beszélt. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság képviseletében dr. Csonki István igazgató arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a működési területükön Kislődön valósult meg elsőként a beruházás a tavaly elfogadott kormányrendelet alapján.

Az ünnepélyes szalagátvágást követen Simon Gábor, plébános megáldotta a tározót, majd a vízügyi szakemberek a hagyományokhoz híven megkoszorúzták a létesítményt. Végül elismerő oklevelet vett át Katona Zsolt, Horváth István és Porcelán József közmunkás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!