Hírek

2015.04.21. 11:29

Béremelést kapnak a rendvédelmi dolgozók

Veszprém – Az Országgyűlés elfogadta a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt.

Balla Emőke

Némedi Lajos, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség veszprémi csoportja nevében tájékoztatott arról, hogy új előmeneteli és illetményrendszer jön létre az ágazatban. A módosítás értelmében megszűnik az automatikus előmeneteli rendszer, a vezetői beosztások  meghatározott időre szólnak majd, a  hivatásos állomány volt tagjaiból pedig létrejön a tartalékos állomány. A törvény szerint júliusban átlagosan harminc százalékos béremelés lesz, amit 2016. január 1-től évente öt-öt százalékos mértékű követ, így teljesül 2019-re az ötven százalékos átlagos béremelés. Július 1-től meghatározzák  állománycsoportonként  az illetményemelés mértékét is.

A törvény hatálya kiterjed a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a  polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, az Országgyűlési Őrség, a  Nemzetvédelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományára.

Az alpolgármester kiemelte: Veszprém biztonságos város, az itt élők biztonságban érezhetik magukat, köszönhetően az itteni rendvédelmi dolgozók munkájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!