Hírek

2014.07.10. 12:30

Az aratással összefüggő szakmai fórumot tartottak Takácsiban

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. A tűzvédelmi szabályok betartásával évente több száz mezőgazdasági tüzet meg lehet akadályozni. Ennek érdekében rendezett a kalászos termények betakarításához kapcsolódó tűzvédelmi fórumot a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Takácsiban, július 9-én, melyen tizenhat gazda vett részt.

A fórumon a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője, Takács Csaba tű. őrnagy tájékoztatást adott többek között a betakarítási munkálatok során használt gépjárművek műszaki szemlék fontosságáról, a tűzoltó készülék, mint kötelező felszerelés használatáról, az üzemanyag töltés és a dohányzás tűzvédelmi szabályairól. Felhívta a figyelmet arra is, hogy tűzvédelmi szempontból kiemelt fontosságú a kazlak tűztávolságának ismerete és megtartása közutaktól és vasútvonalaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!