Hírek

2010.02.12. 14:55

Avatar-technológiával kerülhet vászonra Asimov Alapítványa

Los Angeles - Az Avatar című filmben megismert technológiával ültetné át a filmvászonra Roland Emmerich német filmrendező Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájának első kötetét, a sci-fi irodalom egyik legnagyobb sikerét.

MTI

A rendező a három dimenziós technika mellett azt az úgynevezett performance capture eljárást is alkalmazná, amely digitalizálja a színészeket - hangjukat is beleértve.

Emmerich szerint az Avatarban használt technológia tökéletesen alkalmas lenne az Alapítvány forgatására, mivel a könyv esetében úgyis mindent a számítógépen kellene végezni, mert elképzelhetetlen, hogy a művet ilyen technikai segítség nélkül ültessék át a vászonra.

A német művész - aki legutóbb 2012 című filmjével ért el nagy kasszasikert - egyike volt azoknak a filmes szakembereknek, akiket James Cameron beengedett az Avatar forgatására. A forgatás formája "követendő út a filmvilág számára" - mondta Emmerich, akinek már jövő héten kezében lesz az Alapítvány forgatókönyve.

Az 1951-ben megjelent Alapítvány az első kötete a hasonló című sci-fi klasszikus trilógiának. Az Alapítvány és Birodalom, illetve a Második Alapítvány című kötetekkel kibővült sorozat a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, akárcsak írója, Isaac Asimov, akit a tudományos-fantasztikus irodalom mesterének ismerik el széles körben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!