Hírek

2015.01.25. 16:25

Bállal köszöntötte Vince-napját a Kelet-Balatoni Borrend

Balatonkenese – Hatodszor rendezett Vince-napi borbált a Kelet-Balatoni Borrend, a helyszín idén is az egyik Balaton-parti szálloda volt.

Marton Attila

A borbált ezúttal is, immár ötödször Terts András, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. A tisztségéről 15 év után leköszönő vezetőnek a rend tagjai megköszönték eddigi munkáját. Az előadások sorában Nagy Zsanett, a lovagrend borkirálynője a népi hagyományról tartott rövid tájékoztatót a résztvevőknek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a bálon avatták fel az új borapródokat, akikből rövidesen borlovag lehet, ha megfelelően segítik a lovagrend munkáját. A feltételeknek idén Badics László, Benéné Baluka Zsuzsanna, Bollók Attila, Dervalics Róbert, Dobosi Andrea, Fülöp Zsuzsa, Germer János, Győrfiné Virág Irma, Kiszeli Péter, Koczor Mészáros Ágnes, Nagy József és Parragh Csaba felelt meg.

A mulatságon a borlovagok bemutatták helyi kézműves boraikat, így közel húszféle nedűt lehetett megkóstolni.

Emellett a hagyományokhoz híven bemutatkozott egy nem kelet-balatoni borászat is, a borlovagrend most a badacsonyi Borbély pincészetet hívta meg, hogy tartson bemutatót. A bál díszvendégeként ellátogatott a rendezvényre Magyarország borkirálynője, Kiss Barbara is. A borok mellett több pezsgőféle kóstolására is lehetőség nyílt, ugyanis a vacsora után az egyik hazai, patinás pezsgőgyártó mutatta be ötféle termékét.

A vendégeknek a talpalávalót a Búgócsiga zenekar húzta, míg a bál megnyitóján a Pannónia Citerazenekar adott műsort bordalokból, valamint a borrendnek írt indulót először itt játszották el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!