Hírek

2014.09.02. 17:20

Agyonvertek egy nőt Nagyesztergáron - Őrizetben a gyanúsított

Belehalt sérüléseibe az a fiatal nő, akit információink szerint barátja bántalmazott közös ismerősük házában, ahová a nő a feldúlt férfi elől menekült.

Kovács Erika

Az eszméletlen nőhöz riasztották a mentőket kedden negyed hétkor. Zirci esetkocsi sietett az asszonyhoz, akin már nem tudtak segíteni, mert holtan találták – tudtuk meg a Veszprém Megyei Mentőszolgálattól.

A helybeliek elmondása szerint az asszonynak barátja volt a településen, aki állításuk szerint nem vetette meg olykor az italt. A nagyesztergáriak tudni vélik azt is, hogy a nő barátja elől menekült el egy férfiismerőséhez, de hiába, mert barátja oda is utánament.
Információink szerint barátja a férfiismerőst is bántalmazta, aki azonban szerencsére el tudott bújni előle, a helyiek szerint talán ennek köszönheti, hogy ő életben maradt.

Helyszínelők a nagyesztergári háznál, ahol a halott asszonyt megtalálták a mentők. Eszméletlen beteghez hívták őket (Fotó: Penovác Károly)

Pogány Péter rendőr ezredes a Naplónak elmondta: kedden reggel fél hét körül jelezték a mentők a rendőrségnek, hogy Nagyesztergáron holtan találtak egy nőt, aki feltehetően idegenkezűség áldozata. Pár órán belül a rendőrség elfogta Nagyesztergáron azt az 54 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A férfit őrizetbe vették emberölés megalapozott gyanúja miatt.

Nagyesztergáron esős, hideg idő, köd volt kedden még délben is. A gyilkosság hírére sokan kimentek az utcára tájékozódni, beszélgetni, több ház előtt is rendőrautó állt. Amikor odaértünk az elfogás helyszínére, éppen abban a pillanatban ültettek be az egyik járműbe szoros kíséret mellett, összekulcsolt kézzel egy testes, magas férfit, és a látottakból ítélve, úgy gondoljuk, ő lehet a gyanúsított.

A rendőrség vélhetően a gyanúsítottat ülteti be a terepjáróba (Fotó: Penovác Károly)

Néhány utcával és házzal arrébb ugyancsak rendőrök és polgárőrök autói álltak egy jóval kisebb ház előtt, az udvar bejáratát pedig egy rend-őrnő őrizte. A ház ajtajában jól látszott egy kinyitott fém helyszínelőtáska, az udvarra olykor kijöttek fehér overallt és maszkot viselő helyszínelők. Az ablakon át jól lehetett látni, ahogy benn a házban nagyon erős lámpa fényénél dolgoznak.

A faluban mindenki szörnyülködött a tragédián, nem értik, miért fordulhat elő ilyen borzalom. Hogyan történhetett meg ilyen egy négygyermekes anyával, vajon ki a felelős a történtekért? – kérdezik többen egymástól, igazából nem is várva választ, hiszen tudjuk, az élet bonyolultabb annál, mint hogy egy mondatban megválaszolható legyen.

A nő, aki belehalt sérüléseibe, állítólag nagyon csinos volt, azt mondják, hogy előző párjaitól két nagyobb fia van, attól pedig, akivel közel húsz esztendeje él együtt, két gyönyörű kislánya született, akik tizenévesek, iskolába járnak. Látszólag szépen élt a család, legalábbis a kívülállók így látták.

– Tudják, az volt a baj, hogy az asszony mindig menekült – jegyezték meg többen is. Hozzátették: miért is nem maradt ott, ahol biztonságosabb volt az élete, ha egyszer látta, hogy máshol még annyi megbecsülést sem kapott? Akkor talán még ma is élhetne.

– Már itt állt a mentő, amikor reggel fél hétkor mentem dolgozni. Először azt gondoltam, valaki rosszul lett, de aztán később megtudtam, hogy milyen szörnyűség történt itt, a közelünkben. Hamarosan el is ment a mentő, mert sajnos nem volt már rá szükség – tessékel beljebb Mónika, az egyik közeli szomszédasszony.

– Megdöbbentem, el sem tudom hinni, hogy ebben a békés, nyugodt faluban ez megtörténhetett – mondta Szelthofferné Németh Ilona, Nagyesztergár polgármestere. Még soha hasonló sem fordult elő a faluban. A családról, az áldozat körülményeiről szerettünk volna érdeklődni tőle, de sürgős elfoglaltságára hivatkozva nem válaszolt több kérdésünkre.

Majd a rendőrségi vizsgálat kideríti a részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!