Hírek

2014.07.27. 17:40

Anna-bál: A reformkor hangulatában

Balatonfüred - A város szülöttje, a 18 éves Sulák Martina lett a 189. Anna bál szépe. A tradicionális társasági rendezvényt szombaton rendezték.

Kovács Erika

Ágyúdörgés adta meg a jelet idén is arra, hogy kezdődhet a bál! Ezután kígyózó sorban hosszan vonultak a bálozók gyönyörű, színes estélyikben, és szmokingban, frakkban, illetőleg a hagyományőrzők reformkori viseletben a Vaszary Villa Galériától az Anna Grand Hotelig a gyönyörű nyári esten, kellemes időben. Az elegáns menetet több százan tekintették meg, sokan tapsoltak nekik a városban. A menetben lehetett látni megyénk, illetve Balatonfüred több ismert személyiségét, feltűnt Rost Andrea operaénekes és Jakabos Zsuzsanna úszóbajnok is.

A bál helyszínén a Magyar Állami Operaház balettművészei palotással, keringővel köszöntötték a vendégeket. Jellinek György koreográfiája és a Mendelssohn Kamarazenekar játéka méltó aláfestést adott a patinás eseménynek. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, az est fővédnöke megnyitójában méltatta a város fürdőkultúráját, reformkori hagyományait, melyet Balatonfüred méltón ápol. Elismeréssel beszélt a hölgyekről is, kifejtette: minden nőben Annát ünnepeljük.

Dr. Görgényi Ernő, a bál díszvendége, Gyula polgármestere a két város kulturális értékeit helyezte középpontba. Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere szerint a bál minden évben megújul, ami az első bálozók bájának, szépségének köszönhető. Az idei Kiss Ernő-díjat, a huszárkapitány porcelánszobrát a városért tett érdemeiért dr. Simon Attilának, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatójának ítéltek oda. A bált a város polgármestere és Darvalics Virág, a tavalyi bál szépe nyitotta meg keringővel, majd a többi bálozó is táncra perdült a hotel elegáns parkjában.

A vacsora alatt a kellemes muzsikáról Berki Béla Zenekara és a Verbunk Veszprém Népi Koncert Zenekar gondoskodott Radics Tibor tárogató művész vezetésével. A vendégeknek az országból ideérkezett harminc séf állította össze és főzte a finom menüt, közte mediterrán halas előételt, ököruszály levest, őzfilét, tanyasi csirkét rókagombával, desszertnek pedig vörös bársony tortát kínáltak. A különleges éj varázsát fokozták a Botafogó táncosai, a Magma Tűzszínház művészei, a bálteremben pedig hajnalig tartott a táncos mulatság.Cserép László főszervező hajnalban azt mondta, már meg is kezdte a következő bál megszervezését. Vasárnap a hagyományoknak megfelelően hintókban kocsikáztak végig a lányok a városon a polgármester, és fess huszárok kísérete mellett, akiket a szervezők képviseletében Bán László mutatott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!