Hírek

2014.04.17. 17:05

A képviselők átvették megbízóleveleiket

Veszprém megye mind a négy, egyéni körzetben mandátumot szerzett országgyűlési képviselője átvette csütörtökön a megbízólevelét.

Munkatársainktól

Kontrát Károlynak, a 2. számú választókerület új országgyűlési képviselőjének Kelecsényi József, a választási bizottság elnöke adta át megbízólevelét a füredi polgármesteri hivatal tanácstermében. A csütörtök délelőtti ünnepségen mindhárom érintett járásból több település vezetője részt vett. Kelecsényi József többek között elmondta, hogy a választáson a jogosultak 62,08 százaléka szavazott, a választók több mint 45 százaléka Kontrát Károlyt támogatta. A megbízólevél átadása után a két eddigi körzet leköszönő képviselői és egyben a választókerület két legnagyobb településének vezetői, Bóka István balatonfüredi, majd Talabér Márta várpalotai polgármester kívánt jó munkát az új képviselőnek. Kontrát Károly válaszában köszönetet mondott a választóknak a támogatásért.

Kontrát Károly, a 2. számú választókerület új országgyűlési képviselője

Csütörtökön délután a pápai városházán vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét Kovács Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki Veszprém megye 4. számú választókerületében a legtöbb szavazatot kapta. Az ünnepi alkalmon a támogatók, a kampány segítői vettek részt. Az édesanyjával érkező Kovács Zoltánt taps, majd a népviseletbe öltözött Müller-lányok, Sára és Kata dalcsokra, és Kincses László szavalata fogadta. Ezt követően dr. Böröczky Miklós, a helyi választási bizottság elnökhelyettese ismertette a választási adatokat. A 4. számú választókerületben a szavazásra jogosultak által leadott érvényes szavazatok száma 44. 191 volt. Kovács Zoltánra 22.246-an szavaztak, aki ezzel a voksok 50,98 százalékát kapta meg.

A győztes jelölt dr. Böröczky Miklóstól vette át megbízólevelét, majd köszönetet mondott támogatóinak és segítőinek.

Kovács Zoltán, a 4. számú választókerületben 44. 191 szavaztot kapott


Lasztovicza Jenő csütörtökön délután a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban vehette át a megbízólevelet. Részletek itt

Lasztovicza Jenőt ötödszörre választották meg

 

A veszprémi városházán dr. Földesi Csabától, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnökétől vette át megbízólevelét Navracsics Tibor országgyűlési képviselő csütörtökön a városházán. Földesi Csaba elmondta, több mint 47 ezer érvényes szavazatot adtak le a választókörzetben, rendkívüli esemény nem történt a voksolás alatt, tisztességes, törvényes keretek közt zajlott a választás. A legtöbb szavazatot, 22194 voksot Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP) szerezte meg, aki megköszönve a szavazatokat kiemelte, kitüntetett pillanat a választópolgárok bizalmát érezni, főleg akkor, ha szülővárosa és környéke polgárai fejezik ki azt azzal, hogy az országgyűlésbe juttatják.


Navracsics Tibor: ''kitüntetett pillanat a választópolgárok bizalmát érezni''



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!