Hírek

2014.12.10. 20:15

A járás közbiztonságáról tartottak egyeztető fórumot

Devecser - A rendőrség, a járási hivatal és az önkormányzatok mellett a polgárőrség, a vadászkamara, segély- és civil szervezetek együttműködése szükséges a bűncselekmények csökkenéséhez hangzott el a kastélykönyvtárban kedden.

Penk Tímea

Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője elmondta, hogy a megyében elsőként Devecserben alakult közbiztonsági egyeztető fórum, valamint annak két munkacsoportja, amelyek eredményes munkát végeztek az elmúlt időszakban. Csökkent az iskolai hiányzások száma, és nem történt számottevő bűncselekmény idősek sérelmére a járásban. A hivatalvezető ugyancsak pozitívumként emelte ki a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt aktív tevékenységét, valamint a mobil fogadóiroda kiterjesztését a járás községeire.

Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője, és Töreki Sándor dandártábornok megköszönte a rövidesen nyugdíjba vonuló Elek Józsefné munkacsoport-vezető közreműködését. Jobbról a második Loránd György alezredes, rendészeti osztályvezető. Fotó: Penk Tímea

Bíró Eszter, az ifjúságvédelmi munkacsoport vezetője beszámolt eddigi tevékenységükről. Elhangzott, hogy szükség lenne anyaotthonra, átmeneti szálláshelyre és egy bentlakásos intézményre olyan gyermekek számára, akiknek az otthoni feltételek nem biztosítják az iskolai követelmények sikeres teljesítését. Elek Józsefné az idősvédelmi munkacsoport vezetőjeként fontosnak tartja a megkezdett munka folytatását, hogy a veszélyeztetett korosztály tagjai ne váljanak bűncselekmények áldozatává. Gyuris Mónika rendőr főhadnagy, az Ajkai Rendőrkapitányság megelőzési főelőadója, valamint Bakos András rendőr őrnagy, a Devecseri Rendőrőrs Parancsnoka széleskörű bűn- és baleset-megelőzési tevékenységükről számolt be, együttműködve a polgárőrséggel, az egyesületekkel, illetve a nemzetiségi önkormányzattal.

Baráth Gábor, a Vöröskereszt megyei igazgatója a fórumon elmondta, hogy a szervezet szándékában áll olyan gyermekvédelmi intézmény létrehozása, amely kezelni tudja a felvetett problémákat. Kovács Ferenc ügyvezető a Somló-jelző programot mutatta be.

A megyei rendőrfőkapitány, Töreki Sándor dandártábornok szerint a javuló közbiztonsághoz nagyban hozzájárul a kamerarendszer felállítása. A polgárőrség képviseletében Kristóf János megyei koordinációs alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a megelőzésbe fektetett munka eredményeit nehéz mérni, csak a bűncselekmények számának a csökkenése követhető nyomon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!