Hírek

2014.10.28. 09:55

53 riasztás egy hét alatt

Veszprém megyében az elmúlt héten 53 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez.

Ebből 36 esetben vonultak műszaki mentésre és 7 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 8 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Október 22-én délután érkezett jelzés, miszerint Hegymagason egy pince tetőszerkezete alól füst szivárog. A helyszínre badacsonytomaji, veszprémi, keszthelyi hivatásos, valamint a tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a felderítés során megállapították, hogy a cserépborítású, a húsz méter hosszú tetőszerkezet teljes terjedelmében ég. A tűz oltását a kővágóörsi és a zalahalápi önkéntes tűzoltók segítették. Az épületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Október 22-én az éjszaka folyamán elérte Veszprém megyét az a hidegfront, mely viharos erejű szelet és jelentős mennyiségű csapadékot hozott magával. Szerda éjféltől délelőtt tíz óráig összesen húsz – a viharral összefüggő – jelzés érkezett. Többnyire pincékből, garázsokból kellett az összegyűlt esővizet kiszivattyúzni, valamint többször kellett vonulniuk a tűzoltóknak letört faágakhoz is. Összesen tíz esetben kellett vonulniuk vízszivatásokhoz a tűzoltóknak megyeszerte, így be kellett avatkozniuk többek között Pápán, Tótvázsonyban, Balatonfüreden, és Révfülöpön.

A legsúlyosabb helyzet Kapolcson alakult ki, ahol a szántóföldekről lezúduló víz, a Jókai utcában körülbelül öt centiméter magasan hömpölygött, így szükség volt a környező családi házak homokzsákokkal történő védelmére.

Veszprémben az erős szél okozott gondokat. A Jutasi úton egy négyemeletes társasház szigetelését bontotta meg a szél, tíz négyzetméteren. A veszprémi tűzoltók a megrongált, veszélyes üveggyapot darabokat eltávolították.

A Taliándörögdöt Halimbával összekötő utat vízátfolyások miatt le kellett zárni, valamint Kapolcson a Jókai utcát is elzárták a forgalom elől, mert a nagy mennyiségű esővíz alámosta az utat. A rendőrség és a polgárőrség által lezárt utcára csak az ott lakók mehettek be.

Október 23-án délután újabb tűzesethez riasztották a Veszprém megyei tűzoltókat. Várpalotán egy családi ház teraszán keletkezett a tűz, mely átterjedt a műanyag lambéria borításra, ennek következtében a lakóépület füsttel telítődött. A helyszínre pétfürdői és balatonfűzfői tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval, akik a tüzet rövid időn belül eloltották. A tűzeset kapcsán senki sem sérült meg.

Október 26-án vasárnap délután két órakor három személyautó ütközött össze a 83-as számú út 36-os kilométerszelvényénél, Pápa és Takácsi között. Az autókban összesen hét ember utazott, közülük négyen sérültek meg: egy ember súlyosan, hárman pedig könnyebben. A helyszínre a pápai tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel, akik áramtalanították az autókat, a forgalmi akadály megszüntetését teljes útzár mellett végezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!