Hírek

2014.01.29. 14:59

Kutyaharapás miatt lovaskocsi-baleset

Bakonyjákó - Az elkóborolt állat egy lovaskocsi elé futott, melyen többen utaztak. A kutya a két lovat megugatta, az egyiket megharapta, amitől a lovak megbokrosodtak és vágtáztak.

Kovács Erika

A kocsi irányíthatatlanná vált, fékezni sem lehetett, a kocsis a földre esett, az utasok a járműről leugrottak. Ketten megsérültek.

A Veszprémi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy ebtartóval szemben, akinek nagy testű keverék kutyája 2013 júniusában elkóborolt, és Bakonyjákón egy lovaskocsi balesetét okozta – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott ugyanis nem gondoskodott arról, hogy a kutya a háztól ne szökhessen el, és a közútra ne jusson ki. A lovak a kocsirudat kiszakították, és elszabadultak. A balesetben az egyik utas nyolc napon túl, a kocsis nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott megszegte a KRESZ-szabályt, mert állatot az út közelében, magánterületen is úgy lehet tartani, hogy az útra ne juthasson ki, és a közlekedésben részt vevők életét, testi épségét ne veszélyeztesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!