Hírek

2013.10.11. 14:15

Megbecsülés és hála pápai nyugdíjasoknak

Pápa - A város legnagyobb és egyik legaktívabb civil szervezete a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. Éves munkatervük rendkívül gazdag, emellett segítik tagjaikat, figyelnek egymásra.

Nagy Imre

Pénteken délután ünnepelni gyűltek össze a tagok az idősek világnapja alkalmából a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. A belépőket csokival, öleléssel, kedves szóval fogadták, majd a színházteremben ültették le. Itt elsőként Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte a tagokat és a meghívott vendégeket, köztük dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, dr. Áldozó Tamás polgármestert, Demeter Ferencet, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnökét, Kissné Marton Bernadettet, az Egyesített Szociális Intézmény képviselőjét, dr. Baloghné Uracs Mariannát, a központ frissen kinevezett igazgatóját (őt virággal köszöntötték kinevezése alkalmából), és Veszpréminé Turtsányi Valériát, az Önkéntes Pont menedzserét.

Nagy Endréné (középen) és Bolla Zoltánné (jobbra) egy szelet csokoládéval fogadta a klubtagokat  (Fotó: Nagy Imre)

- Folyamatosan veszünk részt társadalmi életünk különböző fórumain, mert pozitív hozzáállásunk fiatalosan tart bennünket, így csak idősek vagyunk, és nem öregek - fogalmazott Baán Éva.

- Mi, fiatalabbak az idősek világnapján köszönjük meg az önök hosszú életének munkáját, a fiatalok számára átadott tapasztalatokat. Ez az ünnep arra is lehetőséget ad, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket és megbecsülésünket. Nap, mint nap szükségünk van arra a bölcsességre, élettapasztalatra, amivel önök rendelkeznek - mondta köszöntőjében dr. Kovács Zoltán, aki az idősek érdekében tett kormányzati intézkedéseket is felelevenítette.

Az ünnepi alkalomon Demeter Ferenc oklevelet nyújtott át a kormánymegbízottnak az idősek érdekében kifejtett tevékenységéért.

Az ünnepi műsorban Mészáros János Elek, a Csillag születik győztese, előadóművész és Szórádi Gábor zenész szórakoztatta az egyesület tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!