Hétvége

2014.08.16. 07:26

Nagy segítség, ha valaki végighallgatja

Mari nénit régóta ismerem, a közelben lakik. Mióta a férje meghalt és az egészsége is megromlott, egyre többet ücsörög otthon magányosan.

Tóth B. Zsuzsa

Szerencsére a mellette lakó szomszéd asszony és egy másik jó ismerős hölgy a negyedikről minden nap benéz hozzá, így Mari néni gyerekei is nyugodtabbak. Bár ők sem hanyagolják el az idős, szeretetre méltó asszonyt, de mindketten dolgoznak, és persze folyton rohannak. Az unokák tanulnak, elvétve futnak csak be, de szinte nincs olyan nap, hogy valamelyik családtag ne érkezne egy tál étellel, vagy némi gyümölccsel. Mégis, Mari néni ragaszkodik a házi gondozójához, Erikához. Sokszor nem is kéri, hogy segítsen ezt-azt, vagy vásároljon be, hanem csak hellyel kínálja és beszélgetni invitálja. Azt mondja, előfordul, hogy már az is nagy segítség, ha valaki türelmesen végighallgatja. Mert ez a mi fiatalabb fejünkben bizony meg sem fordul. Mari néni mégsem neheztel, és biztos vagyok benne, tudja, hogy jó példával jár elöl ezzel. Így talán van rá esély, hogy mi is hozzá hasonlóan békés, türelmes, megértő idős nagymamák, dédikék legyünk majd egyszer, ne pedig háklis vénasszonyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!