Hétvége

2014.07.18. 15:40

Aktív, passzív feltöltődés

Mostanában mintha ismét többen lennének azok, akik az aktív pihenés hívei, s arra ösztökélik a többieket, hogy ne engedjenek a lustaságuknak, inkább sportoljanak, túrázzanak, műveljenek kertet a szabad idejükben.

Varga Ibolya

Nem tudom, a zenehallgatást, a bálozást, a közös főzést, a jó társaságban eltöltött néhány órát hova sorolják. Én inkább az aktívan eltöltött idő közé tenném ezeket, hiszen felszabadítja lelkünket, új erővel tölt fel egy jó koncert, amit most nem kell keresni. Elég ellátogatni a VeszprémFestre, vagy ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy jegyet váltsunk, a veszprémi Óváros téren könnyedebb jazz-zenét hallgathatunk. Ráadásul ehhez a téren remek borokat és isteni falatokat kínálnak. A gyerekesekre is gondolnak, játszóházat szerveznek nekik, míg a szüleik felnőttesebb dolgokkal vannak elfoglalva. Balatonfüreden a jövő héten tartják meg a száznyolcvankilencedik Anna-bált, ami nem véletlenül került be a megyei értékek tárába.

Hamarosan megkezdődnek az előzetes programok, és az elsőbálozó fiatal hölgyek már egészen pontosan tudják, milyen ruhakölteményt, ékszereket vesznek magukra, és biztosan többféle frizurát, sminket is próbálnak, nem törődve azzal, hogy fiatalságuk bája önmagában is a legszebbek közé emelheti őket. A városban még könyvünnep is van. Érdemes elmenni rá, és kiválasztani egy-két jó kötetet a strandoláshoz, vagy arra az esetre, ha ezt meghiúsítaná az idő. Zánkán és Badacsonyban borhét kezdődik szombaton. Több helyen, például Pécselyen falunapokat tartanak főzőversennyel, kulturális műsorral, sporttal. Akár az aktív, akár a passzív pihenést választjuk, most és a következő hetekben van bőven választék hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!