Hétvége

2015.03.06. 16:44

A démonok köztünk élnek

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla a Fejér megyei, kulcsi családirtót, akit az ügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolt, és akire fegyházban letöltendő, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért.

Kovács Erika

Az ítélőtábla most helybenhagyta a Székesfehérvári Törvényszék korábbi döntését, és húsz év kényszergyógykezelésre ítélte a férfit, állapotát hathavonta felülvizsgálják. Ha gyógyultnak tekintik, elvileg akár szabadulhat is. Az ítélet utáni riportból kiderült, démon szállta meg, borzalmas tette előtt beszámítható volt, utána is, csak éppen akkor nem. Ügyvédje szerint védence nem követett el bűncselekményt, az ítéletet felfogta. A családirtó 2012 áprilisában késekkel, bozótvágókkal lemészárolta a családját Kulcson. Négy ember – az apja, nagyanyja, nagyapja és bátyja – meghalt, súlyosan megsebesült az anyja, nővére és annak barátja. Az ítélet után mehet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetbe, ahol, ha kedve lesz hozzá, árnyas fák alatt, a parkban sétálhat, nem veszik körül rácsok, börtön-őrök, és mindezt annak köszönheti, hogy elhitte neki, illetve védőjének a bíróság a szakértői véleményekre alapozott démoni történetet, avagy inkább meseszerű érvelést. Másfelől nem véletlenül mondta az Orszá- gos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet igazgatója, amikor évekkel ezelőtt bezárták intézményét, hogy olyan emberek kerülnek ki a társadalomba, akik potenciális veszélyt jelenthetnek bárkire! Kezelni kellene őket, de ezentúl nem lesz hol! Rágondolni is borzalmas, vajon mennyi démon él, és a bírósági döntések nyomán élhet továbbra is köztünk?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!