Sorsdöntő hétvége

2024.04.28. 12:59

Tizenkilenc érmet szereztek a szumósok

Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumóbirkózók országos bajnokságát, Európa-bajnoki válogatóversenyt és a legfiatalabb korosztályok felkészülési versenyét.

Veol.hu

A Centrum SE versenyzői magas színvonalú viadalon álltak helyt

Fotó: Centrum SE

A Centrum SE csapata 17 versenyzővel, 21 kategóriában adta le a nevezését, és a végelszámolásban 19 érmes és egy pontszerző ötödik helyezéssel tért haza a megmérettetésről. Minden pontnak nagy jelentősége volt, hiszen az Európa-bajnokságokra való kijutás sokszor egyetlen ponton múlt.

A verseny egész hangulatára rányomta a bélyegét a válogatottkeretbe való bejutás tétje, így nagyon magas színvonalú és parázs csatákban bővelkedő mérkőzéseket láthatott a közönség.

A Centrum SE szakvezetésének előzetes számításai szerint 12-14 fő kerülhet a válogatottba. 

– Az U21-23 és felnőtt korosztályok Európa-bajnoksága Görögországban lesz, míg az U15-U18 korosztályok Lengyelországban küzdhetnek a kontinensbajnoki címekért. Ez utóbbi korosztálynál az Eb után is kiemelt munka várható, hiszen ősszel tartják meg az U15-U18-as világbajnokságot, ahová mindenképpen szeretnénk 4-6 versenyzővel kijutni – mondta el Janku Ferenc edző. 

A veszprémi Cholnoky-iskolában edző csapat tízéves kortól várja a sportág iránt érdeklődőket.

Eredmények, felkészülési verseny (gyermek és U12 korosztály), I. helyezett: Vass Lara. II. helyezett: Takó András, Horváth Marcell, Szalai Ágnes. III. helyezett: Szauer Kende.

Eb-válogatóverseny (U15, U21), I. helyezett: Csejtei Zoárd, Tárai Vilmos, Csóti Zétény, Huszár Regina. III. helyezett: Takó Levente, Szalay Adrián, Jámbor Kristóf.

Országos bajnokság (U18 és felnőtt), I. helyezett: Jámbor Kristóf, Kék Milán, II. helyezett: Huszár Regina, Csóti Zétény. III. helyezett: Jámbor Levente, Kovács Gergő, Laczkó Benedek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!