Felvételi eljárás

2024.03.18. 14:38

Pannon Egyetem – négyszázzal több jelentkezés idén

Tovább erősödött az intézmény a 2024-es felvételi eljárásban. Annak ellenére, hogy a tavalyihoz képest országosan csaknem ötezerötszázzal kevesebben nyújtották be jelentkezésüket valamely hazai felsőoktatási intézménybe, a Pannon Egyetemen idén is nőtt a jelentkezések száma.

Benkő Péter

A Pannon Egyetem legkeresettebb szaka 2024-ben a humántudományi kar pszichológia képzése, ezt követik a gazdaságtudományi kar gazdálkodás és menedzsment, valamint a műszaki informatikai kar programtervező informatikus nappali tagozatos alapképzései.

A Pannon Egyetem népszerűsége tovább nőtt
Fotó: Fux Marcell/Pannon Egyetem

– Örömmel mondhatom, hogy a Pannon Egyetem népszerűsége tovább nőtt, még az előző – kiemelkedően sikeres – évhez képest is – nyilatkozta Csillag Zsolt. A kancellár értékelésében kiemelte: miközben a felsőoktatásban jelentkezők száma országosan több mint ötezer fővel csökkent, a veszprémi intézménybe idén négyszázzal több, összesen 9483 jelentkezés érkezett, amelyből 2421 jelentkező az első helyen jelölte meg az intézményt. Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy idén a technikumok belépésével jóval kisebb volt a szakképzésből a kimenet, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy tovább erősödött az egyetem láthatósága a továbbtanulásra készülők körében. Külön öröm, hogy a most először meghirdetett pszichológia szakunk is repülőrajtot vett: több mint 500 jelentkezéssel, amelyből 103 első helyes – fogalmazott a kancellár.

Fontos kiemelni, hogy a tíz legnépszerűbb szak közül négy a gazdaságtudományi kar, négy a humántudományi kar, kettő pedig a műszaki informatikai kar képzése. A Pannon Egyetemet első helyen megjelölő jelentkezések listáját a programtervező informatikus nappali, az óvodapedagógus levelező és a pszichológia nappali alapképzés vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában