Összefogás a templomért

2024.03.19. 10:00

Falusi Mariann is koncertezett – nagy siker Berhidán (képgaléria)

Aláírásgyűjtéssel egybekötött, zenés délutánt szervezett a város közparkjában a hétvégén a kis templom megmentéséért a helyi Status Quo Csoport. A Falusi Mariann fellépésével színesített rendezvény célja a szórakoztatáson túl a műemlékvédelmet élvező, egyedi értéket képviselő középkori Szent Kereszt-templom megmentésére, állagának megóvására, illetve felújítására indított petíció támogatóinak toborzása is volt, ami sikerrel járt.

Benkő Péter

Fotó: Status Quo Berhidán Csoport

Lapunknak Simon Gyula, a csoport vezetője elárulta, a koncert különlegessége, hogy a helyi és közeli települések művészei mellett a berhidai gyökerekkel bíró, kiváló dzsesszénekest, Falusi Mariannt is a fellépők között üdvözölhették, a Pa-dö-dő duó tagjaként, majd szólókarrierjével hódító művésznőnek mély gyökerei vannak Berhidán, ami nevében, családjának múltjában is tetten érhető.

Fotó: Status Quo Berhidán Csoport

Na de a sztárvendég mellett felléptek mások is a Templom Csillagai című rendezvényen, így Rács Richárd, szintetizátorvirtuóz, valamint a hagyományőrző Vadrózsa Citerazenekar és a Cseber Veder Táncműhely. A vasárnap délután rendezett eseményen a kis templomért indított petícióban az aláírások is szép számmal tovább gyűltek. – Az omladozó tetőt ugyan már kijavították, de a további terveket nem ismerjük, emiatt fontos élni a lehetőséggel – mondta el a csoport vezetője, hozzátéve, hogy a jókedv mellett ez volt a rendezvény legfőbb célja.

– Köszönjük, mindenkinek, városunk és természetesen a templom nevében, hogy létrejöhetett ez a fantasztikus délután. Minden szervező, minden fellépő és valamennyi segítő így vagy úgy, de kitett magáért – tette hozzá Imrefi Károlyné, aki szintén lelkesen kiveszi részét a Status Quo Csoport erőfeszítéseiből.

Hamarosan újabb hírt adunk a Veszprémi Érsekségtől kapott információk alapján a Szent Kereszt-templom felújításának jelen állásáról. Berhida, vármegyénk, hazánk és egész Európa páratlan kincséről van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában