Foci

2015.01.19. 11:30

Távozik Pápáról a 29-szeres válogatott futballista, többen követhetik

Pápa - Közös megegyezéssel szerződést bont egymással Kenesei Krisztán és a labdarúgó NB I 12. helyén telelő Lombard Pápa. Rajta kívül információink szerint legalább öt labdarúgó távozik a bakonyaljai klubtól.

Polgár Tibor

A téli átigazolási időszakban vélhetően jelentős játékosmozgás lesz a Lombard Pápa labdarúgócsapatánál. A távozók közül a legnagyobb név kétségkívül a 29-szeres válogatott Kenesei Krisztián, aki a klubvezetés engedélyével már leendő csapata, a másodosztályú bajnokságban a feljutásért küzdő Vasas edzéseit látogatja. A 38 éves csatár a Naplónak elmondta, ő maga kezdeményezte a Lombardnál a szerződése felbontását, és ugyan a klubváltással kapcsolatos papírok még nincsenek elrendezve, nagy valószínűséggel a Vasasban folytatja a pályafutását.

Kenesei Krisztiánt nem láthatják többet Lombard-mezben a szurkolók (Fotó: Penovác Károly)

– Egy játékos érzi, amikor az edző nem számít rá teljes mértékben – indokolta kérdésünkre a szakítást a rutinos futballista. – Lengyel Ferenc vezetőedző nem úgy számol velem a csapatnál, mint korábban például Mátyus Jani vagy Kovács Laci bácsi. 38 évesen már nem engedhetem meg magamnak, hogy a padot koptassam és úgymond csak lopjam az időt. Ezért jeleztem Bíró Péter tulajdonosnak, hogy távozni szeretnék, ő pedig rendkívül korrekt módon viszonyult a kérésemhez. Megkaptam az engedélyt, hogy a Vasassal edzhessek, már csak a papírmunka van vissza a klubváltásból – tudtuk meg Keneseitől, aki elárulta azt is: másféléves szerződést kínál neki a szebb napokat is látott, nagy múltú fővárosi futballklub.

– Most az elsődleges cél az, hogy a Vasas feljusson az élvonalba, és erre reális esély van. Én személy szerint érzem magamban az erőt és a motivációt a folytatásra, ha nem így lenne, nem fogadtam volna el ezt a lehetőséget – hangsúlyozta a korábbi NB I-es gólkirály. Kenesei Krisztián mellett információink szerint még legalább öt labdarúgó távozik a Lombard Pápától. A szakvezetés nem számol a nyáron szerződtetett Andrei Florean, Benkő Krisztián, Faggyas Milán és Marian Sluka, valamint az évek óta Pápán futballozó Tóth Gábor játékával. Értesüléseinket egyelőre még nem erősítették meg hivatalosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!