Foci

2014.11.21. 20:20

Hiába volt jobb, nem tudott nyerni az Ajka

Csákvár - Kétszer is vezetett közvetlen rivális otthonában az FC Ajka pénteken este a labdarúgó NB II utolsó őszi fordulójában. Nem sikerült győzni.

Munkatársainktól

Csákvár _FC Ajka

2:2 (1:1)

Csákvár, 100 néző. V.: Takács. Csákvár: Szabó B. - Ambrus, Sötét, Kocsis, Hajdú, Köntös - Molnár, Bakos, Domján, Horváth R., Gajdos. Edző: Toldi Gábor. Edző: FC Ajka: Jánosa - Köles, Pákai, Zámbó, Horváth V. - Németh, Varga, Merk, Gunther - Sowunmi, Major. Edző: Zoran Kuntic.

Csere: Domján h. Mihály a 46., Varga G. h. Lattenstein a 70., Horváth h. Varga Z. a 73., Németh h. Kalász a 90. percben. Sárga lap: Pákai a 34., Ambrus az 57., Varga G. a 67., Molnár a 91. percben.

Az első percben Köles lőtt 15 méterről fölé. A 17. percben Köntös beadását szerezte meg kivetődve Jánosa. A 20. percben ismét Köntös futott fel a baloldalon, beadását Horváth Róbert nyolc méterről lőtte a bal kapufa mellé.

A 24. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka. Varga húzott el a jobb oldalon. Beadása a menteni akaró Sötét lábáról jutott a jobb alsó sarokba, 0:1.

A 28. percben növelhette volna előnyét a vendégcsapat. Sowunmi sarokkal juttatta a labdát Pákai elé, aki 14 méterről a bal kapufát találta el.

Varga Gábor (zöld felső) aktívan részt vett csapata első találatában, beadása után öngól született
Fotó: Penovác Károly

A 34. percben egy felesleges szabálytalanság után egyenlített a hazai csapat. Pákai megmozdulása 11-est ért, a büntetőt Gajdos a sarokba lőtte, 1:1.

Az első félidő végén Németh 30 méteres szabadrúgása suhant el a léc fölött.

Szünet után négycsatáros játékra állt át a hazai együttes. Molnár 17 méteres lövését hárította Jánosa. A 48. percben gyors kontra után Gajdos átadását Horváth estében lőtte a jobb kapufa mellé. Az 54. percben Pákai tízméteres fejese szállt el a léc fölött.

Az 58. percben ismét vezetést szerzett az Ajka. Gunther húszméteres lövése kipattant, a jól érkező Sowunmi a kapu közepébe lőtt, 1:2.

A 60. percben Sowunmi tíz méteres próbálkozását Szabó hárította.

A 65. percben jött az egyenlítés. Gyors hazai kontránál a balról érkező beadást Gajdos lőtte a sarokba, 2:2.

Nagy erővel küzdött mindkét csapat. Köles jobboldali beadása után Sowunmi fejelt mellé. A 75. percben ugyancsak ő próbálkozott lövéssel. Gajdos 18 méteres lövését Jánosa hárította. A 84. percben Németh húszméteres szabadrúgása centikkel ment kapu fölé. A 87. percben hazai szöglet után Molnár közelről estében lőtt a léc fölé.

Sáros, mély talajú pályán mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Az ajkaiak álltak közelebb a sikerhez.

Toldi Gábor: - Küzdelmes mérkőzésen sokat tettünk azért, hogy nyerjünk. Sajnos a ziccerek ma ismét kimaradtak.

Zoran Kuntic: - Kétszer is vezettünk, ezen kívül helyzeteink is voltak, mégis csak egy pontot is tudtunk szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!