Életmód

2015.02.15. 22:59

Rostban gazdagon étkezzünk

A télre feltöltött vitamintartalékok mostanra kiürültek, ideje odafigyelnünk az utánpótlásra.

Tóth B. Zsuzsa

Scher Zoltánné fitoterapeuta szerint általánosságban véve egész évben nagyon fontos, hogy mit, mennyit és hogyan eszünk. Rostban gazdag ételeket kell most fogyasztanunk. Marika azt tanácsolja, a tél végi, tavaszi időszakban együnk sok káposztát, savanyú káposztát, de retket, céklát, hagymát, almát, körtét szintén. Hiszen minden évszakban azt a gyümölcsöt, zöldséget szerencsés ennünk, amelyik éppen érik, vagy valamilyen formában eltéve elállt eddig. Ebben az időszakban a legaktívabb méregtelenítő szervünk, a májunk. Ezt figyelembe véve étkezzünk.

Ajánlja például, hogy a krumplit héjában sülve vagy főve fogyasszuk, mert úgy teljes értékű táplálék szervezetünk számára. Azt mondja továbbá, hogy fogyasszuk a ma már egyre több zöldségesnél kapható és a piacokon szintén beszerezhető csicsókát. Azzal például a burgonyával készülő ételeket is gazdagíthatjuk, vagy készíthetünk belőle reszelve nyers salátát sárgarépával, céklával, tormával, káposztával.

Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, hiszen így tisztulhat csak a szervezet. Igyunk gyógynövényekből készült különféle teákat. Amikor pedig megjelenik a pitypang, készítsünk belőle salátát, teát, akárcsak a friss csalánból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!