Életmód

2014.03.28. 13:10

Heti tipp a citromról

A citrom áldásos hatását nem csak a teánk ízesítéseként élvezhetjük. Tele van C-vitaminnal, amiről fontos tudni, hogy 60 fok Celsius-nál lebomlik.

Tóth B. Zsuzsa

Így hűvösebb teába facsarjuk bele - mondja Pintér Krisztina természetgyógyász. Régen anyáink felhasználták a citrom héját, hisz a süteményeknek nagyon finom ízt ad. Sajnos a szállításhoz, eltarthatósághoz vegyszerrel kezelik, ezért most nem javasolt lereszelni. Viszont a citrommal nemcsak tea és sütemény ízesítésére van lehetőség. A szervezetünk lúgosítására is nagyon alkalmas, mivel ph-ja 2 és 3 közötti értékű. Reggel 1 citrom levét 2 dl vízbe tegyük bele, és igyuk meg. Nem csak lúgosít, a bélflóránra is jó hatással van.

Pintér Krisztina természetgyógyász 

Tél végén testsúlyunk 2-3 kg-mal is több lehet. Ha étkezések előtt fél órával (max napi 3) a frissen préselt citrom levét 2 dl vízhez hozzáadva megisszuk, könnyebb diétával hamar megszabadulhatunk tőle. Segíti az emésztést, és megközi a felesleges zsírokat. Mit csináljunk a megmaradt citromhéjjal? Minden reggel a kicsavart citrom héjának belsejével dörzsöljük át a lábunkat. Folyamatos használatával megakadályozza a talpunk-sarkunk bőrének megvastagodását. Megszünteti a kellemetlen lábizzadást és lábszagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!