Életmód

2014.10.06. 18:10

Az egészség jegyében

Szentgál - Vasárnap egész napos program várt azokra, akik ellátogattak az egészség- és sportnapra a művelődési házba. A gyerekekre is gondoltak.

Heffler Péter

Bár a térségben, így Nagyvázsonyban, Tótvázsonyban, Herenden és Eplényben is tartottak átfogó szűréseket a közelmúltban, mégis sokan, csaknem harmincan vették igénybe az orvosi vizsgálatokat a szentgáli egészség- és sportnapon. Szemfenék-, légzésfunkciós- és EKG-vizsgálatot, szájüregi daganatos szűrést, vérnyomásmérést végeztek azoknak, akik az egész napos programok mellett még az egészségüket is ellenőriztetni kívánták.

A szervezők a gyerekekre is gondolva számos programmal készültek az egészség- és sportnapon
Fotó: Penovác Károly


Szórakozási lehetőségben pedig valóban nem volt hiány, ugyanis a Táltos Alapfokú Művészetoktatási Intézmény helyi tánccsoportja adott műsort, aztán Jóllakva fogyni címmel Toldai Szilvai dietetikus, majd a Lelki béke testi egészség címmel Mátrai Vanda előadása hangzott el. Továbbá védőnők osztottak meg fontos információkat a jelenlévőkkel a méhnyakrákról, de volt még homeopátiás orvosi előadás és még számos kulturális produkció. A gyerekeknek külön programokkal készültek a szervezők, így a az egészség jegyében zajló vetélkedőkön túl sok szabadtéri sportos ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat.

 

 

A közeljövőben Nemesvámoson, Gyulafirátótón és Hajmáskéren is lesz hasonló program a Veszprémi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!