Devecser

2015.03.05. 19:45

Idősen és fiatalosan!

Devecser - A Makovecz Lakóparkban lévő bérelt házban talált otthonra a Kistérségi Vöröskereszt Közösségi Háza - tudtam meg ott jártamkor Targubáné Szendrei Júlia szervezőtől.

Czeidli József

Kérésemre elmondta, hogy a helyi önkormányzattal közösen fejlesztő foglalkozásokat tartanak az itt élő időskorúak számára heti egy alkalommal csütörtök esténként. Érkezésemkor már javában folyt a bensőséges hangulatú találkozó, mintegy huszan gyűltek össze, s ülték körül az asztalokat. A halk beszélgetés közben Balogh Gábor nyugalmazott katonatiszt szintetizátor játéka szólt. Dömötöri Melinda foglalkozásvezető most is érdekes ügyességi - és szellemi játékokkal érkezett.

A testet megmozgató vidám torna után nyelvi feladványok következtek, majd "Fele sem igaz" vetélkedőn mérték össze tudásukat. Közben az is kiderült, hogy nagyon jól érzik magukat így együtt, a vidámság kicsit feledteti velük a szürke hétköznapok gondjait. A mostani program jelenleg tíz együttes foglalkozást jelent, de szerencsére ez tovább folytatódik, hisz már Makovecz Klubbá alakultak, erős közösséget teremtve. A látottak alapján igazolódik a szervezők nemes szándéka, céljaik megvalósulása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!