Balatonfüred

2014.11.28. 08:11

Radnótira emlékeztek a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai

Balatonfüred - Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója alkalmából a költő emlékművéhez, Abdára utaztak a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai.

Prevics Éva

Az utazáson felső tagozatos gyerekek vettek részt. A diákok a szobornál verseket mondtak, és koszorút helyeztek el az iskola névadójának tiszteletére.

Azokra a helyekre mentek el, ahol a költő utolsó napjait töltötte. Így felkeresték Pannonhalmát, Győrt és Abdát is.  Később az iskolában megemlékeztek a költő életéről és költészetéről. A könyvtárban felolvastak műveiből, a gyerekek szavaltak, a színjátszók megzenésített verseket adtak elő.

Fotó: Balogh Györgyi

Az idei tanévben több rendezvénnyel tisztelgett az iskola a névadó előtt. Rajzpályázatot hirdettek, amelyre a költő verseiből versillusztrációt kellett készíteni, ebből később kiállítást rendeztek az iskola folyosóján. Majd bemutatták azokat a tablókat, amiket alsós diákok és tanárok gyűjtöttek Radnóti életéről, tevékenységéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!