Balatonalmádi

2015.03.15. 11:55

Hiányzik életünkből az egység

Balatonalmádi - Van-e bennünk elég hazafiság és elégséges ügyszeretet alárendelni magunkat a közjóért? - idézte fel Széchenyi István gondolatzait Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke a városi ünnepségen, az Erzsébet ligetben, a Petőfi szobornál, vasárnap.

Kovács Erika

Kiemelte, sok a hasonlóság az 1848-as és a mai helyzet között. A nagy különbség, hogy ma bizony sajnos erősebbek a széthúzó erők, de ez nem magyar átok, az ország állapotából következik. Most az a legfontosabb, hogy ne engedjünk leszakadni senkit, ne forduljunk vissza a megkezdett úton! - hangoztatta többek között az elnök.

Az ünnepi gondolatok után a városi megemlékezést Hatás Andrea előadóművész, Zayzon Csaba színművész, valamint a Györgyi Dénes Általános Iskola, a Ringató Balaton és a Botorka Táncegyüttes szép műsora tette emlékezetessé. Az ünnep korhű hangulatát idézték, kedves színfoltját adták idén is a Balatonalmádi-Vörösberény Lovas Egyesülettől érkezett huszárok, és nemzeti színű szalaggal ékesítette gyönyörű lovaik a ligetben, ahol mások mellett a város elöljárói, a civil szervezetek koszorúkat helyeztek el Petőfi szobránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!