Balatonalmádi

2014.03.18. 17:20

Helytörténeti túra

Balatonlmádi - A pedagógusok szervezésével helytörténeti vetélkedő keretében sétáltak végig a diákok a városon március 14-én, pénteken.

Kovács Erika

A 305 diák összesen tizenöt elsőstől a nyolcadikosig, vegyes összeállítású csoportban, közel hat kilométeres útvonalon vett részt ahelytörténeti vetélkedőn. A tanulók felkeresték Balatonalmádi nevezetességeit és a Vörös homokkő tanösvény ismert helyszíneit, többek között a Szoborparkot, az aluljárót, a Pannónia Művelődési Központ és Könyvtár épületét, a régi vasúti útvonalon található emlékmozdonyt, a Szent Imre-templomot, a Szent Margit-kápolnát, a strand főbejáratát. valamint a zenepavilont, illetőleg a teniszpályát. Az egyes állomásokon harminc felnőtt várta a gyerekeket, akik nagyon ügyesen, fegyelmezetten járták végig a helyszíneket és válaszolták meg a kérdéseket. A vetélkedőt egy pályázattal tudták megvalósítani az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!