Balatonalmádi

2014.09.25. 14:00

Éljünk egészségesen!

Balatonalmádi - A diákok egészséges táplálkozása és életmódja népszerűsítése érdekében egészségnapot szervezett a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium szülői munkaközössége a diákönkormányzat segítségével csütörtökön, az iskolában.

Kovács Erika

Borsné Simon Györgyi, a munkaközösség elnöke és Mezriczky Beáta, a szülők képviseletében elmondta: szülőként nagyon fontosnak tartják, hogy gyerekeik és a valamennyi diák egészségesen éljen. Ezért a szülők zöldséget, gyümölcsöt, magvas kenyereket hoztak reggel az iskolába, meg házi készítésű mártásokat, krémeket, amivel megkínálták a diákokat.

Az aulában a nulladik évfolyamos diákok megterítettek, ahol a szülők elhelyezték a finom és egészséges élelmiszereket. A szervezők gondoskodtak arról is, hogy az egészséges életmóddal is megismerkedjenek a gyerekek, ezért a diákönkormányzattal együtt szerveztek előadásokat is. Részt vehettek az érdeklődők a szeretet masszázson, önismereten, agykontrollon, beszélgethettek fogorvossal, grafológussal, megismerhették a fogyatékkal élők helyzetét, a távol-keleti önvédelmi gyakorlatokat. Volt lehetőség vérnyomás-, és vércukormérésre, de adhatott is vért, aki akart. Láthattak elsősegélynyújtást. A nap egyik érdekessége volt, hogy a veszprémi drogambulancia noszlopi rehabilitációs intézményéből egy kezelt, ma már mentor fiatalember eljött, és beszélt tapasztalatairól. Az Egészségfejlesztési Intézet szakembere a bulémiáról és az anorexiáról beszélt az érdeklődőknek. A kerekesszékesek táncbemutatója nagy sikert aratott. A napot aerobik maratonnal zárják, ami este 22 óráig tart azoknak, akik addig bírják, diákok, szülők egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!