Balatonalmádi

2015.01.20. 16:45

Elegáns esten ünnepeltek a végzősök Almádiban

Gyönyörű esten ünnepelték a szalagavatót a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium végzősei a közelmúltban a Ramada Hotelben.

Kovács Erika

– Köszönetet azért, hogy a harmincéves Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium – annyi balszerencse és oly sok viszály után – ma is él és kiváló ifjakat terem – fogalmazott Czuczor Sándor címzetes igazgató.

Hozzátette: a dicsőség főleg a nagyszülőké, akik ilyen fantasztikus géneket őrizgettek, a szülőké, akik tévedhetetlen ízléssel választották ki intézményünket, és tanáraiké, akik nem hagyták elkalandozni őket.

Áldásos munkát végeztek az osztályfőnökök, a csoportvezető nevelőtanárok, akikkel együtt töretlenül hiszek abban, hogy ezzel a szalaggal képesek lesznek majd navigálni. A „Navigare necesse est!”, azaz „Hajózni márpedig muszáj!” jelszó a 21. században még jobban érvényes, mert ma nem csak a tengereken kell hajózni. Aggódni nem kell, hiszen Weöres Sándor már 1945-ben leírta a belső motiváció ősi kínai titkát: „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Bízzatok magatokban, a határ a csillagos ég – fogalmazott.

Dudásné Pirik Mariann megbízott intézményvezető a szalagról kiemelte: – Jelzi összetartozásotokat iskolátokkal, társaitokkal, tanáraitokkal, és jelképezi az elválást. Elválaszt a gyerekkortól, a diákévektől, utal az érettségi vizsgára, a búcsúzásra. A végzősök angol keringőt mutattak be, majd a osztályfőnökük, Bognárné Fejes Anikó (13. B) és Várkuti Attila (13. A) idézett fel kellemes emlékeket az elmúlt öt évből. A végzősök szalagjaikat az őket búcsúztató 12. évfolyam diákjaitól kapták meg.

A szalagtűzés után salsát adtak elő a diákok, melynek koreográfiája, miként a keringőé is, Petrenkó Fruzsina diák ötlete volt, és ő is tanította be. Megható pillanatokat teremtett a műsorzáró tánc, a bécsi keringő, miután a végzős diákok szüleikkel is táncoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!