Badacsonytördemic

2014.12.28. 18:15

5 éve alakult a Tördemic Néptáncegyüttes

Badacsonytördemic - Egy kis településen is nagy szükség van a hagyományőrzésre, ebben pedig példát mutat a Tördemic Néptáncegyüttes.

Tóth B. Zsuzsa

Mindezt a csoport fennállásának ötödik évfordulója és az új esztendő köszöntésének együttes ünnepén mondta Vollmuth Péter polgármester. A szombat esti programon Szántai Attiláné, a faluház munkatársa köszöntötte az érdeklődőket, akik zsúfolásig megtöltötték a nagytermet. Mint elhangzott, a jubiláló csoport a korábban tervezettel szemben nem most, hanem a február közepére tervezett kocsonya-szépségversenyen ünnepli majd az évfordulót, mivel a táncosok közül sokan megbetegedtek. Ettől függetlenül három csoporttal is kiálltak, a Szabó Csaba vezette együttes utánpótlása is remek műsorral mutatkozott be. Kortól függetlenül érződött a táncukon a néphagyomány és a népzene szeretete, az együttlét öröme. A felnőttek sok más mellett kádártánccal, verbunkkal, csárdásokkal, boros énekekkel rukkoltak ki, a legkisebbek, a Magoncok játékos tánca nagy sikert aratott, akárcsak a már gyakorlottabb gyerekek sárközi játékai, bodrogközi táncai. Németh Eszter és Fekete Péter szólót táncolt, a Harangláb zenekar pedig nagy mértékben hozzájárult az est hangulatához. A program regöléssel, közös koccintással, majd táncházzal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!