Baba

2009.02.17. 02:43

Labdarúgó óvodások

<b>Ajka-Padragkút</b> - Lelkesen szaladtak a labda után a Szivárvány óvoda nagycsoportosai a február elején rendezett téli teremtornán a sportcentrumban.

Tisler Anna

A gyermek labdarúgó szövetség által szervezett programon az óvodások hét csoporttal vettek részt. 

A Szivárvány óvoda csapatának felkészítője Hagyári Helga óvónő, aki iskolásként számos sportágban ért el eredményeket. 


A Szivárvány óvoda csapata a felkészítővel Hagyári Helga óvónővel
(Fotó: Tisler Anna)

Az óvónőtől megtudtuk, a kicsik és szüleik lelkesek. Szeptemberben felmérték a szülői igényeket a délutáni szabadidős tevékenységekről, ahol a néptánc mellett a labdarúgás is szerepelt. Az edzéseket hetente kétszer tartják az óvodában kialakított tornaszobában. Bemelegítés után a labdavezetést, passzolást gyakorolják a gyermekek, játék közben megtanulják a szabályokat is.

- A gyerekek mozgásigénye óriási - mondta Hagyári Helga. Motiválta őket a közelgő versenyen való részvétel. A legifjabb focisták között sok a lány. Ebben az életkorban még nincs külön leány és fiú csapat. A cél pedig nem a győzelem, hanem a mozgás, a sport megszerettetése.

Sokan most vettek részt életük első versenyén, ezért beszélgettünk arról, hogy a város többi óvodásával fogunk megmérkőzni - mesélte az óvónő.  Csapatunk a mezőny második felében végzett. 

A mérkőzés után a gyermekekkel beszélgettem arról, hogy ügyesen helytálltak, sokat kell még gyakorolnunk ahhoz, hogy jobb helyezést érjen el a csapat. A gyerekek ezáltal nem kudarcként élték meg azt, hogy nem kerültek az első három helyezett közé.

Az óvónő elmondta, a városban dolgozó edzőkhöz bátran fordulhat tanácsért, mindig segítenek neki.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!