Ajka

2015.03.19. 16:09

Színházak is felfigyeltek a tehetséges énekes Mátéra

Az Operaház igazgatója is felfigyelt az Ének iskolája televíziós verseny meghallgatásán szereplő ajkai Csordás Mátéra. A hatodikos fiú az idén a 40 legjobb közé jutott.

Tisler Anna

Tavaly is részt vett már a meghallgatáson, akkor nem ért el eredményt. Nem keseredett el, édesanyjának már akkor megmondta, jövőre jobban szerepel. Mostani teljesítményét jónak tartja, és bízik abban, hogy jövőre már a képernyőre kerülő tizenhatban is benne lesz.

- Azért több, mint kétezer induló közül bekerülni a legjobb negyven közé, az sem rossz - nevetett Máté.

Az ajkai Fekete-Vörösmarty iskola diákjáról tudta a környezete, hogy tehetséges, de két éve egy anyák napi ünnepségen figyeltek fel rá. Olyan szépen, átéléssel énekelt, hogy több nagymama könnyezett a meghatottságtól. Azt követően vitték szülei énektanárhoz. Kanyárné Grünwald Petra foglalkozott vele. Az Ének iskolája válogatást követően olvasták a Hanghullám verseny felhívását. Benevezték őt. Ott a középdöntőig jutott, pedig ő volt az egyik legfiatalabb. Jelenleg Veszprémben a Dal-ma musical és zenés színpad egyesületénél Völler Adélnál és Módri Györgyinél gyarapítja tudását. Minden vasárnapját ott tölti.

A tehetséges fiú családja körébe, Csordásné Rejtő Anett, Csordás Liza, Csordás Zoltán, Máté és bátyja, Martin (Fotó Tisler Anna)

- Máté az érzelmes számokat szereti - tette hozzá édesanyja, Csordásné Rejtő Anett. - Azért választotta az Ének iskolájában Joe Cocker You are so beautiful című dalát. Völler Adél énektanárnő szeretné ha gyorsabb dalokat is énekelne, de Máté mondta, hozzá az érzelmes számok állnak közel.

Az édesanya figyeli a lehetőségeket, ahol fia kibontakozhat. A veszprémi Petőfi Színházba és az Operaházba is készül egy meghallgatásra. Oda olyan fiút keresnek, aki énekelni és táncolni is tud.

Csordás Máté hétköznap is nyakkendőt hord  (Fotó Tisler Anna)

- Az Ének iskolájában Szandi, Caramel, Hajós András és Szulák Andrea előtt énekeltem - mesélte élményét Máté. - Végig Szandira néztem. Kérdezték, hogy miért. Mondtam, neki énekeltem. Szandi odalépett hozzám megölelt és kaptam tőle egy nagy puszit. Jól esett.

A család az előtérben várakozott a szereplés után. Egyszer csak nyílik az ajtó, és név szerint szólítják be Mátét.

- Meglepődtünk, a gyerekeket számuk alapján hívták be - vette át a szót az édesanya. - Kint izgultunk, mi történik odabent. Majd megtudtuk, Ókovács Szilveszter is meg akarta hallgatni őt. Utána kaptuk a lehetőséget az Operaház meghallgatására.

Máté céltudatosan készül most már az előadói pályára. Öltözködése is megváltozott, nyakkendőt, inget hord hétköznapokon is. Egyik tanára meg is jegyezte, Máté, te igazi művész vagy.

A kisfiú elmondta, meghallgatás előtt nem izgul, arra figyel, hogy a maximumot hozza ki magából. A család viszont végig izgulja az ilyen alkalmakat, az ismerősök és barátok is figyelemmel kísérik a tevékenységét és biztatják őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!