Ajka

2015.03.04. 17:57

Rendhagyó énekóra Ajkán

Ajka - Rendhagyó énekórákat tartottak a művelődési házban, amelyeken a város iskoláinak diákjai vettek részt.

Penk Tímea

Hamar Dániel, a Muzsikás együttes vezetője köszöntötte a tanulókat. Elmondta, hogy amikor heti egyre csökkent az énekórák száma, elhatározták, hogy elkezdik járni az iskolákat és elmesélik, miért fontos az emberek életében a zene.

- A városokban eltűnt a népzene, néhány falu azonban megőrzite, főleg az elcsatolt területeken - mondta Hamar Dániel, majd hozzáfűzte, hogy a magyar népzene különös és eltér a körülöttünk lévő népzenétől, mint ahogyan a magyar nyelv is különbözik a környező nemzetek nyelvétől.

A rendhagyó énekórán számos hangszer szólalt meg, mint például a somogyi és zalai pásztorok hosszú furulyája, amelybe beledúdol a zenész. A nagybőgőt, a brácsát, a tamburát, a hegedűt és a gardont ugyancsak bemutatták az együttes tagjai.

A Muzsikás együttes Rendhagyó énekóra MOL-ban című programja tíz évvel ezelőtt indult, azóta több mint négyszáz iskolába jutott el. Ajkán négy előadást tartottak, a gyerekek és tanárok együtt énekeltek, csujjogattak a négytagú együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!