Ajka

2017.03.25. 21:30

Pingvintánc és énekkar

Gálán mutatkoztak be a Borsos Miklós általános iskola diákjai csütörtökön a Nagy László szabadidőközpontban.

Tisler Anna

A több mint másfél órás műsorban minden évfolyam szerepelt. A gyerekek jelenetben adták elő a diákélet vidám történéseit, énekeltek, táncoltak. Nem csupán az iskolában tanultakból válogattak egy csokorra valót, hanem a városi aerobik és rock and roll egyesület tag-jainak versenyprogramja is helyet kapott. A gála az idén is telt ház előtt zajlott.

A programot a másodikos Török Luca Zora indította, aki arról mesélt, hogy mi járhat egy kisegér fejében. A kislányt Csongrádi Ludmilla tanítónő készítette fel. Az első és második osztályosokból álló kórus tagjai izgalommal készültek, nekik ugyanis ez volt az első színpadi szereplésük, karnagyuk Grőberné Adorján Renáta.

Az elsős Szikora Fanni már sikeres aerobikversenyző. Az Ajka Kristály SE tagja versenyprogramját Csonkáné Krützner Márta edző tanította be. A kiskórus műsorában két egykori ének-zene tagozatos diák is közreműködött, Takács Nikolett fuvolán, Pék Ramóna gitáron.

Két hatodikos lány, Hoffmann Andrea és Szabó Kíra olyan táncot adott elő, aminek a koreográfiáját ők készítették.

A Dinamik rock and roll klub utánpótláscsoportjai a versenyprogramjukat mutatták be, kedvet csinálva azzal a műfajhoz. A csoport edzői Horváth Márk, Horváth Matán Szilvia, Kövesi Kíra, Fülepi Anett, Burucs Barbara és Horváthné Baráth Piroska.

A vidámság mellett tanított és elgondolkodtatott a gála. A hetedikesek egy osztályfőnöki órát mutattak be humorosan. A darabban az is kiderült, hogy a füllentés mindig kiderül, a meggondolatlanságnak pedig néha súlyos ára van.

A másodikosok meséje arról szólt, hogy a belső értékek szebbé teszik az embert, mint a vonzó külső. A

Az elsősök a táncukkal a pingvineket utánozták. Felkészítőik dr. Jágerné Mádl Ildikó és Nagyné Péntek Anikó voltak.

Az érdeklődők meggyőződhettek arról, hogy az iskolában jól működik a tehetséggondozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!