Ajka

2014.12.17. 16:30

Öröm az ajkai kórházban

A Magyar Imre Kórház gyermekosztálya 300 ezer forint értékű műszeradományt kapott szerdán. Az adakozók szeretnének hagyományt teremteni a karácsony előtti támogatásból.

Penk Tímea

Az adomány átadásán részt vettek azok a Veszprém megyei vállalkozók, illetve a biztosító társaság képviselője, akiknek a jóvoltából támogatni tudták az ajkai kórház gyermekosztályát.

Kovács Ilona osztályvezető főorvos elmondta, hogy Veszprém megye egész területéről fogadják a 18 éven aluli betegeket.

Kovács Ilona és Németh Zoltán az adomány átadásán (Fotó: Penk Tímea)

Németh Zoltán, a biztosító társaság ajkai képviseletének a vezetője az adománygyűjtés kezdeményezőjeként személyes élményéről számolt be. Amikor megtudta, hogy a kórház műszerezettsége hiányos, segíteni akart. Az adományból vásárolandó infúziós pumpa úgy segíti a gyógyulást, hogy az eszközzel a csecsemők és kisgyermekek szervezetébe meghatározott időközönként tudják bejuttatni az infúziót. Jelenleg egy ilyen készülékkel rendelkeznek. A kórház gyermekosztálya többször vásárolt már különböző felszereléseket adományokból, illetve az szja ide juttatott egy százalékából.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!