Ajka

2014.07.11. 18:38

Grafikai kiállítás az Ajkai művelődési központban

Az Ajkai Grafikai Műhely munkáiból nyílt kiállítás pénteken a művelődési központban.

Penk Tímea

A tárlatot a műhely vezetője, Csabai Tibor grafikusművész nyitotta meg, aki elmondta, hogy ezzel a kiállítással indul a 32. nemzetközi grafikai tábor, amelyet a magyarpolányi tájházban tartanak. A kiállításon az utóbbi két-három évben született 53 alkotás tekinthető meg. Az egyedi képgrafikák és a sokszorosított grafikák a nyári alkotó telepeken készültek. A rézkarc, aquatinta, aquafortis, cinkmarás, hidegtű, mezzotinto és repesztés elsajátításához hosszú idő alatt kialakuló gyakorlat szükséges, amelyhez a műhelyvezető szerint sokszor egy egész élet is kevés.

Csabai Tibor, az Ajkai Grafikai Műhely vezetője Fotó: Penk Tímea

A kiállított képeken a technikai határok feloldódnak, illetve ötvöződnek egy-egy alkotásban. Csabai Tibor kiemelte, hogy a grafikai műhely nemcsak alkot, hanem tanít is, közösségük hagyományos értékeket őriz és újakat hoz létre, amelyben jól érzik magukat. Ebből merítenek erőt, hitet, akaratot azért, hogy ne csak mások írják a művészettörténetet, hanem helyben szülessenek alkotások mindenki örömére. Nemcsak az Ajkai Grafikai Műhely alkotásaiba, hanem a munkafolyamataiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődök a július 17-i nyílt napon, amelyet a magyarpolányi alkotóházban tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!