Ajka

2014.07.31. 13:50

Felújítások Ajkán - Átadták az 5200. korszerűbb lakást

A Móra Ferenc utca 18-22. alatt avatták a város legutóbb megújult létesítményeit, köztük a lakásokat is.

Tóth B. Zsuzsa

A ház egyik homlokzatán, erkélyein és a környéken elhelyezett, 1965-70-ben készült fényképekből álló úgynevezett street art fotókiállítás is felhívta a figyelmet az ünnepségre.

A beruházást Schwartz Béla polgármester adta át. Úgy fogalmazott, hogy nagyon sokan túl vannak a felújításokon, de sokan még előtte állnak. A 7200 ajka lakásból 5200 felújítása véleménye szerint fantasztikus teljesítmény.

- El tudom képzelni annak a közös képviselőnek a nehézségeit, aki belevág a szervezőmunkába, és nekünk is vannak tapasztalataink arról, hogy ez milyen nehézségekkel jár. Minden épületben van két-három olyan lakó, vagy tulajdonos, akit meg kell győzni. Kérem a közös képviselőktől, legyenek türelemmel, hiszen mindenkinek megvan a saját nehézsége, problémája, de a legtöbben mégis részt vesznek a beruházásban. A mai kor hőse a közös képviselő. Nem végvári vitézekben, várkapitányokban és nemesekben gondolkodunk. A közös képviselők előtt meghajtjuk a fejünket, egy kitüntetést is alapítottunk számukra. Azt várjuk tőlük, hogy az egész város lakásállománya újuljon meg. Ebben a ciklusban több mint 1500 lakást megoldottunk úgy, hogy a kormány egy fillér támogatást sem adott. A következő néhány évben szeretnénk a maradék kétezer lakás felújítását is megvalósítani úgy, hogy kiterjesztjük a pályázatot a négylakásos épületekre is – mondta a polgármester.

Szólt továbbá a Móra Ferenc utca 18-22. számú házról, amely körül az egész tér hamarosan megújul, ahogy az épületek, a parkok, közterületek is. Ajka belterületén egyetlenegy murvás parkoló, vagy összetöredezett járda sem maradhat. A Házunk Tája program keretében megújulhat az egész város. A gyógyszertár mögött már elkezdődött a parkolóépítés, és ennek a parknak a felújítására is hamarosan elkészül.

A Móra Ferenc utcai avatás utáni pillanatok. A képen Ramasz László Ramasz Vandával táncol (Fotó: Futó Zoltán)

A felújított lakóépületet Palkó Krisztina közös képviselő vette át, és mondott köszönetet mindazoknak, akik részt vettek a felújítási programban. Az épületen elhelyezett emléktáblát Schwartz Béla, Dorner László, Palkó Krisztina és Bukovics Ferencné leplezte le. A gyerekeket arcfestő és lufibohóc várta. Az eseményt Szimeiszter Imre tangóharmonika játékával színesítette, de szerepeltek a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiataljai, kalotaszegi és magyarpalatkai táncot adott elő Ramasz Vanda, Ramasz László, Nardai Emese és Lovas András. Az ajkai diákokból álló MVP együttes rapzenével lepte meg a megjelenteket. A műsor után Dorner László bemutatta Buzás Imrét, aki évekig az épület közös képviselőjeként tevékenykedett, valamint a jelenlegi közös képviselőt, Palkó Krisztinát, aki öt éven keresztül küzdött azért, hogy a ház megújulhasson. A jó hangulathoz hozzájárult lakók sok süteménye, valamint a Nosztalgia Nyugdíjasklub vezetője, Szimeiszter Imréné százhúsz szeletes tortája.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!